Forside Erhverv Månedens Vin – En ung smuk argentiner fra pampassen

Månedens Vin – En ung smuk argentiner fra pampassen

DEL
Foto: Thomas Lægaard - Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN præsenterer denne månedens vin, det er en argentiner som viser sin karisma i glasset. Det er rødvin som er drikkeklar og i et godt prisleje.

Jeg møder Dennis Kappel i Vinoble, vi skal smage denne månedens vin. Hvad er bedre end at drage mod solen i Argentina, på en dag hvor længslen mod forår er stor, da solen i flere dage træk har vist os sine blide stråler.

2016 MALBEC TERROIR SERIES Mendoza, Kaiken Estate, Argentina

Dennis Kappel har fundet en flaske frem fra 2016, jeg har ikke den store erfaring med argentinske vine, så jeg glæder mig til at blive klogere. Jeg kender til tangoen, kvægene og kunstneriske driblinger fra Diego Maradona eller Lionel Messi. Kan denne skønhed presses ned i en flaske med Malbec druen i hovedrollen? Det vil smagningen vise.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

“Vi er i Argentina, og i et hus der hedder KAIKEN. Den er selvfølgelig på hoveddruen som er Malbec, det er den vi ser mest fra Argentina. De er kongerne af Malbec druen, den bliver også brugt andre steder men det er hoveddruen i Argentina”, siger Dennis om månedens vin.

“Geografisk er vi i det område der hedder Mendoza, det er der vi ser mest argentinsk vin fra. Argentina har to eller tre deciderede hovedområder, men det her område det er toppen. Malbec druen den har en let krydret stil, det kan på mange måder være en enten eller drue. Den har også en semi-kraftig stil også både i smagen, men også i volumen når man får den ind i munden. Argentina er jo også kendt for deres kød, så det er en lettere kraftig vin, fordi vi er stadigvæk trods det gode vejr lidt i vintermåneden og derfor er den sådan til det kraftige”, siger Dennis.

Vinoble har valgt denne vin som forside på deres nye avis, netop fordi at vi får de her lidt kraftige retter, det kan den sagtens arbejde sig hen imod. Månedens vin ligger på tilbud til 89 kroner og er nedsat fra 129 kroner.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Så fik vi proppen af den vin, som Dennis har rost meget, kan den leve op til peptalken fra Vinoble vinmanden?

Da jeg dufter til vinen får jeg er kraftig aroma fra glasset, det er Malbec druen der spiller op. Fordi den ikke er 100 procent Malbec er den også noget frisk i smagen. Den kan noget synes jeg både til det tungere kød, men da også som et glas uden mad. Den har lidt en sjov nuance, den er ikke dyb rød, den er lidt på vej over i en bordeaux farve. Det er en vin der holder godt på glasset med flotte gardiner. Jeg kan godt lide den da den har en anderledes friskhed end jeg lige har prøvet.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

“Man har styrken i eftersmagen, men også den her fyldige frugt i starten uden at det bliver for kraftigt. Den bliver ikke bedre af at blive gemt, så den er fuldt ud drikkeklar”, siger Dennis.

“Vinen har en meget fin lethed, mange tænker Argentina det er fuld skrue på sol og varme, det er som sådan også rigtigt, men de har altså også en “lille” bjergkæde der hedder Andesbjergene. Det har også en effekt på især vinproduktionen fordi der kommer nogle forskellige vejrsystemer der spiller lidt ind. Det er også en vin der er dyrket økologisk, den er bare ikke certificeret. Der er det med vin, at når man gerne vil have økologi stående på flasken, så koster det en afgift pr. flaske at sælge. For hver en flaske som en vinproducent gerne vil have et økologisk mærke på bliver de beskattet, men de dyrker det økologisk, men får det ikke stemplet på”, afslutter Dennis.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Info fra producten:

Vinen er lavet på druer som hentes i Mendoza, Malbec (80%) fra Vistaflores, Bonarda fra Tupungato og Petit Verdot i Agrelo. Markerne ligger i en højde mellem 950 m. og 1.400 m. Vinmarkerne er udvalgt fordi de giver nogle af de mest drue-typiske vine. Høsten foregår manuelt og druerne transporteres til vingården i små kasser af 10 kg. for at undgå masning. De tre druesorter vinfificeres separat. Både den alkoholiske- og den malolaktiskgæring foregår på ståltanke og vinen lagres derefter på nye og brugte franske barriques i 10 måneder.Selv om både den dyb, mørk, rubinrøde farve og de krydrede og frugtrige toner i duften melder om en kraftig og kødfuld vin, byder vinen også på mange subtile detaljer og stor elegance. Her finder man toner af brombær, solbær, lakrids, sortpeber, blandet med rosmarin og timian. Vinen slutter fint afrundet og harmonisk. Men tag ikke fejl: Vinen har tannin, struktur og frugt nok til flere års lagring.Server vinen til fx kalv, okse eller lam i mørke saucer eller til cremede, hvidskimmeloste. Prøv den også til en chokolade/nøddekage. Serveringstemperatur: 16-18ºC. 2-3 timer på karaffel inden servering.

Køb månedens vin hos Vinoble.

https://mikeno.dk/t262/M%C3%B8d%20og%20lyt%20til%20foredrag%20med%20Umahro%20Cadogan%20fra%20%22Spis%20dig%20rask%22
Annonce – køb billet her