Fredericia AVISEN ser nærmere på et par spil, som kan downloades gratis, hvis du er Playstation Plus-medlem. Maj byder på to vidt forskellige spil, vi fortæller lidt om dem her, så du selv kan vurdere om det er noget for dig.

OVERCOOKED

Overcooked har som sin spilide intet nyt at komme med, men måden man spiller sammen på og underholdningen er sjældent set bedre. Beviset på, at spillet har klaret sig godt og været værd at satse på, viser sig ved, at det fik en efterfølger, OVERCOOKED 2 i 2018.

Kort fortalt, så styrer man en restaurant sammen med sine kammerater, der går ikke lang tid, før man finder ud af, at det kræver samarbejde og planlægning at kontrollere de ordrer, der kommer ind.

Kokkene i gang med at tilberede mad til kunderne.

Spillet foregår isometrisk, altså oppefra, hvor du og dine potentielle medspillere skal producere og sammensætte en række måltider, som skal ud på tid. Jo flere måltider I får ud af døren, des flere point får I. Banerne er dog mere djævelsk designede end som så, og køkkenets struktur og opdeling bliver hurtigt vendt på hovedet, så spillerne skal tænke ud af boksen. Hvad sker der, hvis kogepladerne skifter fra højre til venstre side, og de beskidte tallerkner flyver henover skærmen? Eller, at diverse stationer bliver omringet af lava? Det bliver hurtigt vanvittigt kaotisk, og igennem spillets mange baner bydes der på varierede og tilsyneladende umulige opgaver.

Men har man tre solide kokke ved sin side, finder man hurtigt en strategi, og uddelegerer opgaverne på en sådan måde, at man kan få retterne ud af døren, og det er her, at Overcooked rammer plet. For mit vedkommende skete dette ved hjælp af min kæreste og hendes lillebror, der endte med at råbe og skrige og grine, så lattermusklerne gik i krampe. Det er, hvad der sker, når man brænder champignon-suppen på.

What Remains of Edith Finch

En familie mysterie skal opklares, et helt stamtræ af personer er klar til at hjælpe med at løse gåden

Her er en brandgod historie, som har fået rigtig gode anmeldelser med på vejen. Spillet er i genren, hvor man skal tænke sig om, samle tråde og opklare gåder.

Man tager rollen som Edith Finch og rejser ud på en mission for at lære om sin families historie. Hvorfor er Edith det eneste levende familiemedlem i Giant Sparrows førstepersons-indieeventyr? Udforsk det kæmpestore Finch-hus, mens du leder efter historier, der tager dig gennem hvert familiemedlems liv på deres dødsdag, fra forfædre til nuværende familiemedlemmer.

Der er god grafik i spillet.

Gameplay og stemningen skifter afhængig af, hvilket familiemedlem, du spiller. Der ligger mange timer og venter i følge flere anmeldelser er der flere meget rørende og flotte filmsekvenser.

Det er igen to stærke titler som PlayStation Store disker op med hvis du har Plus abonnement.

https://fairbillet.dk/t252/Kvindeaften%20med%20Raz%20fra%20RAZspa
Foredrag med skønhedsguruen Raz fra RAZspa, der lige nu også er aktuel i Beauty Bosserne.