Så lykkedes det. Fredericia KF er rykket op i Kvindeserien, og det var en lettet træner og glad træner i form af Kristian Rasmussen, som Fredericia AVISEN talte med om oprykningen.

Det har været et tilløbsstykke at rykke op i Kvindeserien for Fredericia KF. Kristian Rasmussen blev hentet til klubben som træner for halvandet år siden, og målet var klart – holdet skulle rykke op i Kvindeserien.

Det lykkedes lørdag efter at Fredericia KF hentede en sejr på 8-1 på udebane mod Hedensted.

“Så skete det langt om længe. I de første to halvsæsoner, hvor jeg var her, var det lige ved og næsten, og nu kom vi endelig i mål,” siger Kristian Rasmussen til Fredericia AVISEN og kommer ind på forløsningen efter at det lykkedes at rykke op:

“Det er en kæmpe forløsning, da det er noget vi har stilet efter, og vi har niveauet til det, synes jeg. Kampene må vise, om vi kan være med, men hvis vi kan holde på truppen og får et par nye spillere ser det godt ud.”

Der resterer en kamp i Jyllandsserien mod Mejrup på lørdag, og efter den er der sommerferie.

“Jeg ved godt, at vi ikke skal ligge stille i sommerferien, men vi skal tænke på de unge mennesker. Kulturen er en anden, end den var førhen. Nu skal vi lige have et par træninger, og så laver vi et træningsprogram til sommerferien, hvor pigerne skal restituerer og så komme stærkt tilbage. Jeg ved godt, at formen og det fodboldtekniske er vigtigt, men glæden ved fodbold er også meget vigtig for mig,” forklarer Kristian Rasmussen.

Til den her sæson har Fredericia KF været et niveau over de fleste af de andre hold i Jyllandsserien, og det er et udslag af den strategi, som trænereteamet har lavet.

“Vi har kørt et koncept, hvor vi prøver at integrere et spil, hvor vi har to formationer, som vi bruger alt efter hvem vi møder. Vi har et ungt hold med mange nye spillere, som vi prøver at få integreret i vores systemer så de får dem ind under huden. Det er begyndt at fungere så godt, at vi under kampen kan reagere på modstanderne, og det er det, som har gjort den store forskel,” siger Kristian Rasmussen.

Til efteråret er Fredericia KF at finde i Kvindeserien, og der er specielt en forskel på Jyllandsserien og Kvindeserien, som Kristian Rasmussen fremhæver.

“Den største forskel er helt klart fysikken. På det taktiske og spillemæssige vil jeg påstå, at vi er ligestillet. Der hvor vi er lidt udfordret er fysisk, men vi står godt rustet,” siger han.

Fredericia KF forventer at holde på grundstammen i den nuværende trup, og vil forsøge at tilknytte et par spillere til at supplere. Samtidig er der flere fra Fredericia KFs Serie 2-hold, som banker på til en plads på førsteholdet.

http://bit.ly/sofielindelecture