Kan man sætte lyd til et maleri? VejleMuseerne – Kunstmuseet har gjort forsøget i samarbejde med elever fra modtageklassen på Vejle Midtbyskole og Musikskolen. Det hele munder ud i en koncert på Spil Dansk Dagen.

’Spil billedet op!’ er en anderledes musik- og kunstoplevelse, når VejleMuseerne – Kunstmuseet i samarbejde med Musikskolen og Vejle Midtbyskole sætter musik til udvalgte værker.

Eleverne fra Midtbyskolens modtageklasse har deltaget i en workshop, hvor de har arbejdet med et udvalg af kunstmuseets malerier – fra selvportrætter til maskebilleder. Dialogen har inspireret den elektroniske musiker, André Falsig, fra Musikskolen til at sætte musik til museets billeder og de billeder, børnene selv har malet.

 

Stemninger og følelser

Det anderledes samarbejde munder ud i en koncert på Spil Dansk Dagen torsdag den 29. oktober klokken 16.30. Her vil tilhørerne blive guidet rundt i museets sale, hvor der bliver spillet musik til udvalgte malerier.

”Både musik og kunst handler om at formidle stemninger og følelser, og for flygtningebørn er det en god måde at kommunikere deres humør på, fordi de endnu ikke taler så godt dansk,” siger Trine Grøne, der er inspektør på VejleMuseerne.

 

Tid og sted

Torsdag den 29. oktober klokken 16.30

VejleMuseerne – Kunstmuseet, Flegborg 16-18, Vejle

 

 

(Foto:VejleMuseerne)
(Foto:VejleMuseerne)