Fredericia Avisen har besøgt Inspiration og Den Gyldne Ovn. I Inspiration berettes der om populært Lyngby porcelæn, mens der i Den Gyldne Ovn er godt gang i salget af nachos.

Julen i Fredericia lever i bedste velgående. Jeg kan ikke undgå duften af brændte mandler på vejen hen til Inspiration i Gothersgade, hvor der er juletravlhed. Chefen Jane stod og snakkede i telefon med en anden Inspiration-afdelijng på vegne af en kunde.

Efter lidt ventetid havde hun tid til en snak om julehits i Inspiration og straks gik turen hen til hylden med porcelæn.

“Vores Lyngby porcelæn sælger godt. Det er et af vores helt store hits,” siger Jane og gennemgår hylderne ved siden af, som også er populære:

“Vi sælger også rigtig meget Kay Bojesen. Segmentet, som køber det, er meget blandet. Det er alt lige fra unge til Hr. og Fru Danmark,” fortæller Jane og finder en sidste ting, der trender op til jul i Inspiration:

“Kigger vi på andre ting er der selvfølgelig også Kähler vaser. Kigger vi på segmentet her, er det specielt til samlere,” lyder det fra Jane.

Nachos og burgere

Sevil fra Den Gyldne Ovn føler, at caféens nye ejere er blevet taget godt imod i Fredericia. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

Lidt længere nede af Gothersgade bliver der langet sandwich og burgere over disken i Den Gyldne Ovn. Der er rigtig travlt i køkkenet. En ung medarbejder bag kassen gik ud bagved for at fortælle chefen, at jeg ville snakke med hende.

Efter lidt tid kom Sevil ud i butikken og sagde: “Kom, lad os sætte os ned og snakke.”

I Den Gyldne Ovn er der kommet nye ejere pr.  1. september, og det har sat sine spor i caféen, der har fået et bredere udvalg på menukortet.

Op til jul sælger de også gløgg og æbleskiver, men det er også de klassiske hits, som trender i julemåneden.

“Vores byg-selv burger er meget populær. Den spiser rigtig mange af vores kunder. Der er også mange unge, der kommer herind og spiser nachos,” fortæller Sevil.

Hvordan er I blevet taget mod her i byen som nye ejere?

“Vi er blevet taget rigtig godt imod. Folk siger, at vores standard er blevet rigtig høj. Vi går også rigtig meget op i høj standard med renlighed, hygiejne, god service, smilende medarbejdere osv. Vi har fået rigtig mange stamkunder, men især her op til jul kommer der mange ind og får kaffe og lignende, når de er ude at købe gaver,” udtaler Sevil, som også nævner, at Den Gyldne Ovn fornyligt er blevet sponsor for FHKs U18-pigehold og, at hun er rigtig glad, at Den Gyldne Ovn kan støtte et af de lokale idrætshold.