I weekenden d. 17. og 18. april inviterer Danmarks Naturfredningsforening på den årlige affaldsindsamling i hele landet. Her samler tusindvis af frivillige borgere affald op fra naturen i deres lokalområde. Lyng Kirke deltager for første gang.

Når den årlige affaldsindsamling løber af stablen, er det ikke kun lokalafdelingerne i Danmarks Naturfredningsforening, der er i felten for at samle affald. De bakkes nemlig op af hundredvis af virksomheder, sportsforeninger, klubber og familier som vier søndagen til at rydde op i lokalnaturen. Der er indsamlinger i hele landet og du kan også være med, når Lyng Kirke inviterer til affaldsindsamling.


Lyng Kirke er en del af netværket ”Grøn kirke”, der arbejder aktivt for at sætte natur og klima på dagsordenen både praktisk og teologisk.


– Som mennesker er vi en del af Guds skaberværk, men vi er også Guds medarbejdere, der skal forvalte skaberværket. Vores adfærd har konsekvenser i forhold til natur og klima, og det kalder både til refleksion over, hvordan vi handler, og på aktiv handling. Vi må sørge for at passe ordentlig på naturen, ikke mindst for de kommende generationer. Derfor er det oplagt at Lyng Kirke deltager i årets affaldsindsamlingen, siger kirkens kirke- og kulturmedarbejder, Mie Marie Lykke Nielsen. Desuden er affaldsindsamlingen en corona-venlig aktivitet som man med god samvittighed kan deltage i sammen med sin corona-boble.


En synlig forskel
På landsplan blev det sidste år til intet mindre end 53.000 kilo affald – heriblandt 32.500 dåser. I år er der fokus på affald fra Take Away.


Lyng Kirke holder affaldsindsamling i og omkring Snoghøj og Erritsø søndag d. 18. april fra kl. 10.45-13.00. Hver enkel affaldsindsamler planlægger sin egen rute, så den har en passende længde. Herefter skal affaldets sorteres og køres til genbrugsstationen, så det håber arrangøren også, at nogle har lyst til at hjælpe med. Kirken sørger for en sodavand, en kaffetår og skralde-banko til de mindste. Tilmelding er ikke nødvendig, men medbring gerne et par arbejdshandsker.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer