Torsdag aften var der generalforsamling i Business Fredericia, og til at krydre arrangementet kom forhenværende minister og formand for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft forbi med et indlæg om hvor meget de 17 verdensmål betyder – og hvorfor de lokale virksomheder skal turde satse på en grøn fremtid.

“Jeg har ikke opfundet dem, det var noget der var i gang da jeg kom derover, men jeg havde æren, glæden og fornøjelsen at være formand da det blev vedtaget. Både klimaaftalen i Paris og de 17 verdensmål. Det betød så, at resten af den tid jeg var i New York brugte jeg faktisk på at følge op på det her. Få alle dem der skal være med på det her, erhvervslivet, organisationer og almindelige folk til at engagere sig i det her og lave partnerskaber. Det har jeg gjort lige siden – også på dansk grund”, fortalte Mogens Lykketoft til Fredericia AVISEN efter hans oplæg for Business Fredericia.

Under oplægget gjorde han op med en af de største hæmsko der er i klimakampen: At folk ikke tror det nytter noget, at Danmark går forrest. “Det kan godt være, at vi kun er 6 millioner, men vi sætter aftryk som 100 millioner afrikanere. Så det nytter altså noget”, slog han fast foran byens erhvervsdrivende.

“Vi sætter det aftryk med den måde vi producerer og forbruger på. Vores påvirkning er altså så voldsom på atmosfæren stadigvæk – også selvom vi er gode på en række områder. Noget andet er, og det er nok det der er mest interessant at tage på sig for dem der er samlet her, det er, at når vi er ambitiøse i at skubbe denne udvikling kan give et fantastisk rygstød for danske virksomheder til igen igen, som vi var på sundhed og vindmøller, at gå ud og levere verden de løsninger der er brug for her”, sagde Lykketoft til Fredericia AVISEN.

“De investeringer der handler om omlægning af energi og dermed klimaløsninger, trafikinvesteringer, elbiler, kollektiv trafik og så videre. Alt det haster utroligt meget, for det vil være et meget afgørende bidrag til klimaløsningen, at bremse udviklingen. Derfor må man sige, at det bliver kun meget dyrere at gøre det rigtige, hvis man venter”, forklarede han.

Hvordan kan almindelige borgere bruge de 17 verdensmål?

“Der er ligesom to dimensioner i de her. Politikerne skal skabe de rammer der gør, at det er indlysende, at det er klogt at handle bæredygtigt. Men vi skal også alle sammen forstå, at det er nødvendigt at handle bæredygtigt. Så husk nu hvad du spiser, hvordan du klæder dig, hvordan du rejser, hvordan du transporter dig, det er alt sammen brikker i den nødvendige omstilling af vores livsform der skal til for at vi kan leve godt – og ikke mindst, at vores børnebørn også kan leve godt”, sagde Mogens Lykketoft til Fredericia AVISEN.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer