Tidligere Klima- og Energiminister – og nuværende formand for House of Energy, Lykke Friis, var med da Business Fredericia i et tæt samarbejde med House of Energi startede et nyt energi- og klimanetværk i Fredericia. 

Hos Business Fredericia ser man et stort potentiale for at sætte Fredericia på landkortet og positionere sig på energi- og klimaområdet. Det vil Business Fredericia gøre i samarbejde med House of Energy, som er Danmarks grønne energiklynge, og som på landsplan samler energibranchens aktører, virksomheder, vidensinstitutioner, myndigheder, forsyningsselskaber og investorer. Energiklyngen giver adgang til den rigtige viden og de rette mennesker, der kan inspirere, løfte idéer til nye projekter og finde finansiering. Fredericia er med områdets koncentration af energiaktører et naturligt epicenter.

Det er således Business Fredericias ambition sammen med House of Energy at skabe et energi- og klimanetværk i Fredericia. De inviterede derfor til et kick off netværksmøde, med en indledende drøftelse om, hvordan et energi- og klimanetværk kan skabe værdi og samtidig være med til at kortlægge konkrete behov og ønsker til, hvordan netværket kan tage form.

“Vi har et ansvar og en forpligtelse fordi vi har muligheden. Vi har et ansvar for Danmark. Vi kan skabe grøn vækst for Danmark. Vi kan skabe løsninger for samfundet og verden”, fortæller Direktør i Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer til Fredericia AVISEN.

“Lykke (Friis, red.) var oppe i EU-helikopteren og løftede det op i en europæisk kontekst og fortalte om mulighederne. Her fremhævede hun os som et af de epicentre der er i Danmark. Der er så mange rigtige spillere her, der kan så mange ting på flere forskellige platforme. I Fredericia har vi både noget indenfor brintfabrikker, kraftværket, intelligente energiløsninger, genvinding af plast og så videre. Det er det der gør det rigtigt spændende, at vi kan gå på tværs af de her brancher”, forklarer han.

“Der blev stillet et par spørgsmål til forskellige ting. Spørgsmålene var i retningen af hvordan man kan arbejde med brintfabrikken, der var en del omkring samarbejdet med vores eksisterende klynge indenfor transport og logistik”, siger Bendix Drejer om mødets forløb.

“Der var produktionsvirksomheder, de store energivirksomheder fra forskellige brancher og mange flere. Jeg synes vi havde de aktører der er i vores område. Jeg synes at dem vi manglede i dag, der er adskillige af dem der ikke kunne, men meget gerne vil være med. Så jeg er meget positiv. Det var en god start”, slår han fast.

Vi kan godt sige allerede nu, at vi er etablerede – og nu kommer det op at flyve

Kristian Bendix Drejer, Direktør i Business Fredericia

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer