Middelfarts Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen glæder sig til onsdag, hvor Kronprinsessen gæster byen i anledningen af 50 året for Den Nye Lillebæltsbro. Han ser bæltet og broerne som udtryk for en storby, der samles om vandet, men også en fremtid med mere samarbejde. Dertil kommer, at han gerne ser en tredje forbindelse mellem landsdelene, så presset reduceres på de nuværende broer. 

Hvad er det for en fødselsdag, vi skal fejre på onsdag?

»Det er en dejlig rund fødselsdag, og vi fejrer jo en af vores allervigtigste institutioner. Mange forbinder broen billedligt talt med byen, man har selv et tilhørsforhold, kører over den og kan se byen. Mange tænker, jeg er på vej ud eller hjem, hvilket giver den en meget stærk og symbolsk betydning,« indleder Borgmesteren og svarer på karakterskalaen for broens betydning:

»På en skala mellem 1-10 er broen en ren 11’er, dog lidt i konkurrence med marsvinet, men ellers er det vores symbol. Du har også M’et i broens buer, så det er nærmest en foræring til grafikerne,«

Hvad kan broerne

»To broer er vigtige for Middelfart. En bro er noget, der forbinder mennesker. Vi har i årtusinder set på Lillebælt og vandet, som noget der adskiller folk – her samler broerne os. Vi har en forbindelse med Fredericia, Jylland og det europæiske kontinent. Byerne er hinandens største pendlingskommuner – og det går begge veje. I virkeligheden kan man se Middelfart og Fredericia, som en storby med vand omkring sig. Som Buda og Pest – og andre storbyer. Vandet samler os – og ser man på byerne i dag, så har man Kanalbyen i Fredericia og havneomdannelsen i Middelfart, hvor man vender ansigter mod hinanden, hvilket samler os,« siger Borgmesteren.

»Broerne betyder meget. Det betyder, at vi kan komme frem og tilbage, og forbinde os. 14.000 mennesker kører over Den Gamle Lillebæltsbro dagligt og hertil kommer togpassagerer, cyklister og fodgængere. 80.000 kører på Den Nye Lillebæltsbro. Det gør i sidste ende, at vi føler os tæt knyttet til det jyske og til Fredericia. Det er vores nærmeste naboer.«

Hvordan fejrer I det onsdag?

»Festen på onsdag bliver så festlig som vi må i disse tider. Kronprinsessen kommer, hun skal ud at sejle og vender under broen, for senere at køre veteranbil og meget andet. Så det bliver festligt,« fortæller Lundsfryd Jensen.

Hvis du skal sige noget om fremtiden og broerne, samt folkene, hvad skulle det så være? 

»Fremtiden bringer meget godt. Vi har et godt klima og et godt samarbejde mellem Fredericia og Middelfart. Det samarbejde, som man har set forme sig over de senere år bliver tættere og tættere – også når man taler om de kommende år. Vi mærker et pres på Den Nye Lillebæltsbro, som trafikåre. Det er ikke så hårdt lige nu, men trafikken er de senere år steget med 4000 trafikanter om året. Det gør, at det går meget stærkt i disse år. Der bliver mindre og mindre plads, så vi får brug for at etablere en tredje forbindelse over eller under bæltet inden for de næste par år.«

I Fredericia kalder Borgmester Jacob Bjerregaard Middelfart for Danmarks næstbedstkommune, hvad siger du til det? 

»Fredericia er den næstbedste kommune, sådan er det, men det er klart, at Bjerregaard kan nyde den smukke udsigt med skovlandskaberne, byen og kysten – det er jo smukkere end skibe i havnen,« slutter Borgmester Johannes Lundsfryds Jensen med et stort smil. 

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer