Danmark har en VM-trup bestående af 20 spillere, og blandt de spillere skal der vælges 16, som skal udtages til den enkelte kamp. Særligt er der fokus på, hvem der skal være gardering for Niklas Landin i målet.

Niklas Landin har i mange år været en sikker sidste skanse i det danske mål, ligesom den over to meter høje keeper har slået sit navn fast på den internationale klubscene, hvor han siden sommeren 2012 har stået i Bundesligaen – i de tre første år for Rhein-Neckar Löwen og siden for THW Kiel, som han senest har vundet Champions League med.

Udpluk af Niklas Landins redninger fra 2019.

Men han er ikke den eneste keeper af kaliber med dansk pas. Landin og Jannick Green har i mange år kørt et parløb på landsholdet, men det bliver ikke tilfældet denne gang, da Green har været skadet og ikke ramt så højt niveau som i tidligere sæsoner for hans tyske klub SC Magdeburg, men til gengæld er Kevin Møller for alvor blomstret op for Barcelona og det har gjort ham landsholdsaktuel.

I 8. spillerunde i denne sæsons Champions League blev en af Møllers redninger kåret til en af rundens fem bedste.

Møller rullede senest gardinet ned, da Barcelona besejrede PSG i Champions League Final4-semifinalen. Med den ene store redning efter den anden pillede Møller brodden af den franske hovedstadsklub, og sådan har det været igennem store dele af efteråret 2020 – nemlig at Kevin Møller er blevet den store i duellerne mod skytterne og det har Nikolaj Jacobsen nu valgt at belønne. Samtidig har Møller set sit snit til at skifte retur til Flensburg-Handewitt til sommer efter, at han i de tre seneste sæsoner har vogtet målet i Barcelona.

Allerede i sidste sæson storspillede Nielsen for Nantes.

Internationalt set er det dog ikke kun Landin og Møller, som har vist højt niveauet. Det har også 23-årig Emil Nielsen i den franske storklub Nantes, hvor han står med en redningsprocent på 36,33 % og er en af hovedårsagerne til, at hans hold har lukket næstfærrest mål ind. Det har dannet grobund for, at Nielsen nu står til at få slutrundedebut.

Nu er det op til Nikolaj Jacobsen at vurdere, hvem af Møller og Green, der skal være garderingen på bænken til Landin. Målmandspositionen er næppe en, som Jacobsen vil skifte ud på fra kamp til kamp, og derfor er det nu op til keeperne at vise sig frem på bedst mulig vis, når Danmark torsdag og lørdag spiller testkampe mod Norge forud for afrejsen til VM-slutrunden, der afholdes i Egypten.

Målmandspositionen bliver et af de helt store svar, som Nikolaj Jacobsen skal have. Der kan fra kamp til kamp være en naturlig rotation på de øvrige pladser på holdet. Eksempelvis kan det være, at man har brug for en skytte som Lasse Andersson mod et fladtstående forsvar, men at man i den næste kamp har brug for en mere fintestærk spiller som Jacob Holm. På samme måde kan man ikke gøre det op med en målmand.

Noget der dog skal ses an, udover målmændene, er specielt omkring playmakerpositionen. Rasmus Lauge er ude af VM-slutrunden med en skade, og det gør, at det nu specielt er op til Morten Olsen at svinge taktstokken, men hvem skal det ellers være udover ham? Der er ikke de klassiske playmakertyper med udover netop Olsen, og derfor er det nu op til eksempelvis Mads Mensah at vise, at han også mestrer den del af spillet. Det er også i den henseende, at slutrundedebutanten Nikolaj Læsø fra Aalborg Håndbold er udtaget, da han skal være med til at udfylde noget af tomrummet for Lauge, selvom de typemæssigt ikke kan sammenlignes.

Til VM, der spilles fra d. 13.-31. januar, er Danmark i gruppe med Argentina, Bahrain og DR Congo.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer