Fredericia Gymnasium laver hvert tredje år deres egen musical. Tidligere har man fremført ‘Moulin Rouge’ og ‘Dracula’. I år prøver man kræfter med en mere moderne musical – valget er faldet på ‘Love @ first site’.

Musicalen er beskrevet som en kærlighedshistorie, der udfolder sig i den virkelige verden, men også i cyberspace. Beskrivelsen byder ind til en moderne musical, der skal ramme den unge målgruppe – noget der synes som en selvfølge for en gymnasieopsætning.

Danserne har brugt mange timer i øvelokalet.
Foto: Frederikke Baunbæk Larsen, Fredericia
Gymnasium.

Jeg har set de seneste to musicals på Fredericia Gymnasium, og jeg har været meget imponeret begge gange. Det er eleverne selv der står for opsætning, musik, scene – ja alt hvad der hører til en musical. Det er selvfølgelig under kyndig ledelse af dedikerede lærere – men det er eleverne der trækker det store læs. I alt 140 mennesker har været med i processen omkring dette års musical. Det er fantastisk med så meget engagement fra de unge gymnasieelever.

Det var derfor med en visse forventninger jeg drog afsted mod Fredericia Gymnasium her til aften. Jeg havde en klar forventning om, at det var dedikation og hårdt arbejde der skulle vise sig – og så selvfølgelig de mange musikalske talenter der er på gymnasiet.

Eleverne har haft en fest med produktionen.
Foto: Frederikke Baunbæk Larsen, Fredericia Gymnasium

På vejen ind var en lang slange af mennesker, der alle skulle ind til denne sidste forestilling. Stemningen var god, og det virkede som om folk glædede sig – og med god grund.

På vejen ind blev vi mødt med et minishow, hvor de forskellige karakterer fra showet viste sig frem og uddelte likes og klistermærker til hele publikum. Det var med til at skabe den rette stemning fra start.

Showet starter lidt kaotisk med mange forskellige karakterer og forklaringer. Men det er også et svært show at starte, for der er mange ting i musicalen, der kun giver mening efter at have set starten.

Eleverne har brugt mange timer på at øve sig.
Foto: Frederikke Baunbæk Larsen, Fredericia Gymnasium
Dedikation fremfor alt

Jeg havde ikke forventet det store af det vokale til aftenens musical – men vi blev blæst bagover af den ene stærke vokal efter den anden.

Jeg er dybt imponeret over den dedikation de unge mennesker havde. De viste det klart og tydeligt på scenen, at de virkelig havde øvet og øvet og øvet. Koret var spot on, der synes ikke at være en finger at sætte på deres support til skuespillerne. Ej skal man forglemme bandet, der virkelig fik sat liv i musicalen.

Axel Grøn aka Heroman.
Foto: Frederikke Baunbæk Larsen, Fredericia Gymnasium
Mange med bærende roller

Denne musical har lavet det jeg ville kalde et stort sats. Der er mange meget bærende roller, der virkelig kræver store præstationer af skuespillerne. Men det var et godt sats – et meget succesfuldt sats.

Stine Høeg aka Hotgirl Jory
Foto: Privat

En af skuespillerne var Stine Høeg, der spillede ‘Hotgirl Jory’. Vi fik følgende kommentar fra afgangseleven:

“Jeg har virkelig fået et godt venskab på tværs af klasser og årgange, og jeg har virkelig svært ved at forestille mig en hverdag uden dem lige nu. Alle er så dygtige til deres, og vi er bare 140 elever nu, som slet ikke kan få nok af hinanden!” lyder det fra Stine Høeg.

Hun fortsætter:

“Når jeg først begyndte at synge, så var jeg så koncentreret om at spille Hotgirl Jory, og så glemte jeg ligesom publikum. Men da jeg så gik ud til sidst bag scenen og musikken stoppede, så holdte jeg bare vejret indtil, at jeg kunne høre folk klappe. Det var fantastisk”

Foto: Frederikke Baunbæk Larsen, Fredericia Gymnasium
Rodet start blev erstattet med fremragende show

Den rodede start har trukket lidt ned i det samlede billede, men wow jeg er imponeret over de unge mennesker. Det er et fantastisk stykke arbejde de har lavet – og resultatet blev derefter.

Vi fik likes på vejen ind – og derfor er det også 5 likes vi giver til ‘Love @ first site’ på Fredericia Gymnasium.