Louise Vælds har udgivet en kvikguide til stresshåndtering, og Fredericia AVISEN har mødtes med Louise, der fortæller om guiden og hendes firma, der hedder Vælds Uddannelse & Coaching.

Louise har arbejdet med stress igennem de sidste 15 år, hvor hun har haft sit eget firma. Af uddannelser har Louise taget en psykoteraupt-uddannelse for 20 år siden, og siden har hun suppleret det med en Diplom med specielle i Neupsykologi, stress og kommunikation.

Igennem tiden har Louise haft mange klienter igennem sessioner, og har i den forbindelse ofte sendt materiale videre til chefer, og på baggrund af det har Louise lavet kvikguiden der hedder: Kvikguide til stresshåndtering.

“Der er stadigvæk så meget stress i samfundet, og folk har svært ved at finde ud af hvordan de skal hjælpe hinanden. Jeg har mange i stressforløb, og deres pårørende, kollegaer og chefer har brug for et værktøj til at kunne hjælpe den stressramte,” siger Louise.

Guiden har allerede fået over 1000 downloads, og det er noget, som glæder Louise.

“Det er helt vildt fantastisk. Jeg er begyndt at høre fra folk, at de har delt den på deres arbejdsplads. Den er lavpratisk og nem at gå til og den er god at have liggende på arbejdspladsen,” siger Louise.

Hvad betyder det for dig, at arbejdspladser tager den til sig på den måde?

“Det er jeg glad for. Der har været fokus på stress i mange år, men det er stadig svært for kollegaer og ledere at hjælpe hinanden, når de går ned med stress så jeg er glad for, at den bliver brugt,” siger Louise.

Baggrunden for at være selvstændig

Louise har været selvstændig med sit firma igennem 15 år, og hun glæder sig over friheden det giver hende.

“Hvis jeg er ansat skal jeg gøre tingene på andres måder, men jeg gør tingene lidt anderledes i mange sammenhænge i det faglige, og det har jeg friheden til når jeg selvstændig,” siger Louise og peger på noget af det, som er anderledes:

“Noget af det mine klienter siger er, at når de er på udannnelse og har forløb hos mig, så er jeg god til at kombinere den tunge, solide teori med noget helt lavpraktisk. Jeg giver nogle virkelig håndgribelige værktøjer, og det vil andre også sige, at de også gør. Jeg har frihed til at afprøve nye arbejdsområder og faggrupper i forhold til stress,” forklarer Louise.

Undersøgelser viser, at tendensen er stigende blandt stressramte og baggrunden for det giver Louise et bud på.

“Der bliver forsket meget i det, og noget af det er, at vi blandt andet i de sidste 20 år har haft en indivudliastisk tilgang til mennesket, så vi skal klare os selv. Det med at hjælpe hinanden i fællesskaber er vi blevet dårligere til og de sociale medier gør meget i forhold til, at vi vurderer os selv imod andre. Hvis man ser billeder af folk, der er sammen og laver fede ting, så tænker man, at det skal jeg også og det er jeg ikke god nok til osv.,” siger Louise og peger på de værktøjer, som hun giver stressramte:

“Når folk kommer til mig, så er det meget det at få sorteret, hvad der er vigtigt og hvad man kan sortere fra. Jeg kan hjælpe folk med at blive bevidste om hvad det er for nogle tanker, der gør, at de ikke er tilfredse med sig selv. Når vi er stresset ved man ikke hvor man skal begynde, så skal man tage et skridt ad gangen. Hvis man er stressramt synes man, at man skal det hele på én gang,” forklarer hun.

Især blandt unge er det blevet lidt et tabu at erkende man er stressramte og det nikker Louise genkendende til.

“Det er et meget interessant emne, og det er vigtigt, at man får talt om det og ikke bare tilsidesætter det. Jeg møder især yngre menensker, som fx siger det er pinligt at gå på gaden uden at se på sin mobil eller have noget i ørerne så det ligner, at man ikke laver noget. Flere kunne godt bruge den “stener” pauser, hvor man virkelig intet laver,” siger Louise.

Læs mere om Louise og hendes firma Vælds Uddannelsen & Coaching på hendes hjemmeside. Man kan downloade kvikguiden ved at klikke her.

https://www.facebook.com/menyfredericia/