Louis Nielsen i Fredericia tilbyder i hele uge 24 – fra mandag 8. juni og ugen ud – et gratis syns- og sundhedstjek til alle seniorerne fra 60 år og opefter.

Det gratis syns- og sundhedstjek omfatter, at der bliver taget foto af øjets nethinde, ligesom trykket i øjnene bliver målt. De ekstra undersøgelser kan være med til at afsløre tegn på øjensygdomme som grøn stær og AMD, der i folkemunde også kendes som øjenforkalkning, ligesom det kan afsløre meget tidlige tegn på en folkesygdom som diabetes.

 • Med alderen kommer vi jo alle lidt mere i farezonen i forhold til diverse skavanker, og det gælder også i forhold til øjnene. En del øjensygdomme som eksempelvis netop grøn stær og AMD kan komme snigende uden symptomer af nævneværdig art, så det er en god idé at blive tjekket regelmæssigt, siger chefoptiker Michael Biegala hos Louis Nielsen i Fredericia og tilføjer:
 • Med det særlige tilbud i uge 24 vil vi gerne give alle vores seniorkunder vores KompletSyn-tjek, uden at det skal koste dem noget.
  Optikeren kan og må ikke stille diagnoser, men henviser til nærmere undersøgelse hos øjenlægen, hvis der er tegn på, at noget ser unormalt ud.
  Tryk truede synet
  Det var præcis, hvad der skete for 67-årige Grete Støving Ostenfeld, da hun i foråret fik lavet Louis Nielsens KompletSyn tjek. Optikeren målte et ekstraordinært højt tryk på Gretes ene øje, mens trykket på det andet forekom normalt. Sammenholdt med de øvrige observationer opfordrede han derfor Grete til at søge øjenlæge med det samme.
 • Øjenlægen konstaterede det samme høje tryk, og jeg kom i behandling med øjendråber med det samme for at få trykket nedbragt, da synsnerven ellers kunne have taget skade af det høje tryk, fortæller Grete Støving Ostenfeld og tilføjer:

 • Jeg har nået en alder, hvor det generelt er fornuftigt at blive tjekket rutinemæssigt. Efter at syns- og sundhedstjekket til min egen store overraskelse afslørede et alt for højt tryk i øjet, har jeg i endnu højere grad opfordret venner og bekendte til at få det undersøgt, siger Grete Støving Ostenfeld.
  Siden Louis Nielsen butikkerne landet over lancerede syns- og sundhedstjekket i slutningen af februar, er der registreret mere end 40 sager, hvor kunders syn var i fare – eller ligefrem deres liv. Udover adskillige tilfælde af grøn stær og AMD drejer det sig eksempelvis om flere tilfælde af blodpropper i øjnene samt to tilfælde af cancer og to tilfælde af hjernesvulster.