Hver anden er blevet mindre aktiv under pandemien – og det er dårligt nyt for folkesundheden. LOOP Fitness er klar til at hjælpe danskerne tilbage i fitnesscentret.

Afskaffelsen af coronapas og mundbindskrav vil forhåbentligt anspore flere til at komme tilbage i fitnesscentret. Det håber landets næststørste fitnesskæde LOOP Fitness, som i den kommende tid vil have ekstra fokus på at hjælpe medlemmerne i gang med de sunde motionsvaner igen. En undersøgelse fra Bevæg dig for livet fra december 2021 har vist, at hver anden oplever, at de er blevet mindre aktive under COVID-19. Og det har en konsekvens.

– Det er klart, at nogle var mere trygge ved at blive hjemme i stedet for at tage i fitnesscenter, da vi blev opfordret til at undgå andre. Men det har en klar sundhedsmæssig konsekvens at være inaktiv. Nu, hvor corona ikke længere bliver betegnet som en samfundskritisk sygdom, opfordrer vi alle til at genoptage de sunde træningsvaner, fortæller Brian Schneider, CEO i LOOP Fitness.

Fitnessdirektøren fremhæver, at medlemmerne under pandemien har været rigtig gode til at tage forholdsregler som at spritte af og holde afstand. Derfor er han også sikker på, at fordelene ved at genoptage det aktive liv er større end risikoen. Både når det kommer til den enkeltes fysiske og mentale sundhed.

– Vi har en situation, hvor en stor del af befolkningen er vaccineret eller er immune, og alle har lært meget om afspritning og afstand de seneste to år. Tiden er inde til at skifte fokus og begynde at tale om alle fordelene ved at omgå hinanden mere frit og genoptage de sunde motionsvaner. Det er jo ikke bare fysikken, men også de mentale og sociale depoter, der bliver tanket op, når man træner sammen med andre, forklarer Brian Schneider.

Motivation til sunde vaner

Hos LOOP Fitness er man klar over, at vejen tilbage til de gode træningsvaner kan være lang. En anden undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut fra oktober 2021 viser nemlig, at den væsentligste barriere for at være aktiv er manglende overskud. Her begrunder 21 procent af de adspurgte, at corona har været opslidende for deres mentale helbred, mens ti procent svarer, at det har været overvældende at vende tilbage på arbejde igen efter coronanedlukningen.

I fitnesskædens centre står de derfor klar med hjælp og rådgivning til træningsstart og motivation. Her tilbydes alle medlemmerne en introtime og løbende opfølgningstimer med en instruktør for at hjælpe de gode træningsvaner på vej.

– Vores centerledere og deres dygtige personale står klar med hjælp, et smil og et verbalt klap på skulderen til de medlemmer, der har brug for ekstra motivation og en god genopstart. Det er et fælles projekt, understreger Brian Schneider.

FAKTA: LOOP Fitness

LOOP Fitness har hovedsæde i Aalborg og er Danmarks næststørste fitnesskæde med 134 centre fordelt over hele landet – heraf er to centre på vej til at åbne på Frederiksberg og i Sydhavnen i København. Dertil kommer centre i Polen, Spanien og Sverige.

Kæden drives på franchisebasis, og centrene er således ejet af lokale partnere. Hjørnestenen i LOOP Fitness er et unikt cirkeltræningskoncept, hvor man i løbet af blot 24 minutter kan opnå en effektiv træning. Konceptet er baseret på Høj Intensiv Interval Træning – eller HIIT – der booster fedtforbrænding, kondition og efterforbrænding.