Lola Jensen gæstede i onsdags Fredericia Idrætscenter, da Lecture afholdt foredrag. De fremmødte fik ikke bare en aften med opdragelsesguruen, men også en aften, hvor lattermusklerne kom på overarbejde.

Den TV-kendte familievejleder Lola Jensen ankom 10 minutter før foredragsstart, meget målrettet fandt hun den trådløse microportmicrofon, hilste på gæsterne og indtog så scenen efter en kort præsentation.

Lola Jensen, Lecture foredrag. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Professionalisme, humor og tusindevis af eksempler på alt det, vi gør forkert, og det, hvor alle tilhørere kunne se sig selv, både dem som er forældregenerationen nu, og de som er bedsteforældre.

Gennem to timer blev tilhørerne underholdt med alt fra madpakker, pandelapper, menneskelig behov, morsfars værksted, kønsforskelle, fodboldmoren der stadig behandler sin 12 årige søn var han 3 år, rugbrød skåret som dinosaurus i den enorme amerikanske madkasse, som børnene ikke kan lukke, mors bryster, Nutella og meget mere.

Har du f.eks. overvejet, hvorfor dine børn altid spiser meget hos bedsterne? Det er simpel dansk mad, der vinder; en medisterpølse, et par kartofler, lidt rødkål og brun sovs, imens mor og far spiser en økologisk kalkun vendt i alverdens krydderier, dertil en couscoussalat og andre sunde ting.

Lola Jensen, Lecture foredrag. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Der var også grøntsagstærten, som den fem-årig aldrig spiser, hvorfor mor og far straks styrter ud i køkkenet for at lave alternativer. Måske var det bedre bare altid at have rugbrød med smør, agurkestave og gulerødder på bordet, mon ikke det bliver kedeligt i længden, og barnet ender med at spise noget af tærten. Nå, men vi skal jo ikke afsløre for meget.

home Fredericia havde gratis bøger med til foredragsgængerne. Til de, der ikke var med, så kan bogen stadig hentes hos home i Købmagergade. Lola Jensen, Lecture foredrag. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Lola Jensen gestikulerede, tegnede, fortalte og viste med simple anekdoter fra et langt arbejdsliv med familier om, hvorfor mange ting kan gå galt i en fortravlet hverdag. Det at stræbe efter det perfekte, når børnene suger energien, om indre kaos udtrykt i et perfekt ydre.

Lola Jensen, Lecture foredrag. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Eller hvordan far afleverer barnet, før pædagogerne når at vende sig om, og mor ikke kan slippe barnet, tegner hjerter på vinduet og generelt har svært ved at slippe den værdifulde pode. Lola Jensen rørte ved mange og selvom det væltede ind med både AHA-oplevelser, og gode råd, slog Lola fast, at man kunne godt bruge foredraget til at tænke sig om, men ikke bruge til at slå sin partner i hovedet, fordi man kunne genkende hinanden.

Lola Jensen, Lecture foredrag. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Klokken 21.05 sluttede Lola Jensen af til stående ovationer.

Næste gang Lecture er på banen, er det igen i samarbejde med Fredericia Idrætscenter, når Rosa fra Rouladegade gæster Fredericia den 15. december.  

https://www.fredericiafriskole.dk/

Skriv et svar