Inger Nielsen har et brændende ønske om, at samfundets jobmarked har plads til alle. Skåne- og fleksjob giver i stigende grad nye muligheder for virksomheder og medarbejdere, hvis man tør satse på denne ressource. Det vil Inger Nielsen gerne slå et slag for.

Byrådsmedlem Inger Nielsen fra Dansk Folkeparti har gennem mange år som politiker haft en glødende interesse for at udvikle arbejdsmarkedet, fortæller hun i dette interview, hvor hun retter et fokus på at få oprettet flere socialøkonomiske virksomheder.

“Desværre kan kommunen ikke oprette denne type virksomhed, så jeg håber, at der kommer et privat fokus på at oprette virksomheder, der både kan se en mening og en god ide i at ansætte flere i skåne- og fleksjob. Vi har tidligere haft et lignende setup på Fredericia Bibliotek, hvor man drev en socialøkonomisk virksomhed. Det kunne også være oplagt at prøve det på f.eks. Cafe Østerstrand, i stedet for, at kommunen forpagter cafeen væk, kunne det være en privat virksomhed med et socialøkonomisk koncept, der var med til at løfte opgaven med at sikre et godt cafemiljø ved byens store strand,” siger Inger Nielsen og fortsætter:

“Det er en god ide med socialøkonomiske virksomheder, selvom investeringen er risikabel, så giver den stor værdi for både mennesker og samfund, og anno 2020 kunne det sikkert også give en god portion PR og goodwill i befolkningen, hvilket givetvis ville lokke kunder til. Det kunne også være en cafe i Fredericia Sundhedshus – mulighederne er mange. Der er kort sagt brug for disse mennesker på arbejdsmarkedet.”

Hvordan ser du mulighederne for at kunne drive en økonomi i det?

“Positive. Det er klart, at man skal have is i maven, men jeg ser helt klart en samfundstrend gående den vej. Jeg har ikke set det i Fredericia for alvor endnu, men i andre byer har jeg set, at det fungerer. Der er brug for virksomheder, der kaster sig over en niche og tager et socialt ansvar,” lyder det fra lokalpolitikeren.

Hvad kan I gøre som politkere?

“Vi kan levere arbejdskraft, men desværre ikke økonomien. Jeg vil også tage dette emne op i Social- og Beskæftigelsesudvalget. Vi har tidligere talt om lignende tiltag, men vi skal rette et øget fokus på emnet via kampagner, der rammer virksomhederne,” siger Inger Nielsen og slutter:

“Jobcentret skal også spille en aktiv rolle, og være opsøgende på disse arbejdsmuligheder. Dertil kommer, at tiden er moden til, at virksomhederne griber den mulighed, der ligger i sådan et koncept.

1 KOMMENTAR

Leave a Reply