Susanne Eilersen kender hverdagen på Christiansborg, hun kender til partiarbejde og de lokale partiforeninger. Den viden skal den lokale 2. viceborgmester gøre brug af i hendes nye job som lokalforeningskonsulent i Dansk Folkepartis partiorganisation.

Susanne Eilersen er et kendt ansigt i Fredericia, men også rundt om i Dansk Folkepartis lokalforeninger er hun kendt af mange. Og hvis ikke de allerede kender hende, så kommer de til det.

– Vi skal være konsulenter fordelt rundt i landet, hvor vi skal servicere og hjælpe vores lokalforeninger med stort og småt. Nogle lokalforeninger er store og har rigtig dygtige folk med stor erfaring, og andre steder er det nye kræfter eller få mennesker der har brug for hjælp. Det kan være alt fra at søge kommunen om støtte, til at løse konflikter og arrangere arrangementer, fortæller Susanne Eilersen.

Der er tale om en organisatorisk rolle og ikke en politisk rolle. Men det gør ikke noget for Susanne Eilersen, der lægger stor vægt på en stærk organisation.

– Det organisatoriske har jeg arbejdet med i mange år. Jeg har siddet i hovedbestyrelsen i 11 år, hvor det handler om organisationen. Jeg har haft en stor kontaktflade med vores bagland og kender mange af dem. Jeg har været med til at afvikle kurser både for nye medlemmer, men også for kandidater. Det handler om at fortælle hvad det indebærer, hvad man skal huske på, hvilke udfordringer der er. Det har jeg været med til i rigtig mange år, siger Susanne Eilersen og fortsætter:

– Jeg synes at den organisation der er rundt om i landet er den der favner partiet. Dem der sidder på Christiansborg får ofte alt opmærksomheden, positivt som negativt, men partiet er meget mere end dem der går på Christiansborgs tykke mure. Det er alt det ude i landet, alle græsrødderne. Det er når man er på gader og stræder og taler med folk, når man er på marked og går i dialog. Det er det der for mig skaber demokratiet.

Stabilisering og styrkelse af lokalforeningerne

Det stormvejr Dansk Folkeparti har været igennem skal lægge sig og de skal finde ind til kernen. Den opgave skal Susanne Eilersen bidrage til.

– Det er ikke en hemmelighed, at vi er i et stormvejr lige nu. Der vil også være steder hvor der kommer nye folk. Vi skal have stabiliseret og bygget noget nyt op hvor det er nødvendigt. Vi skal have et meget stærkere bagland. Jeg synes, at det nogle gange har været en kamp mellem baglandet og Christiansborg. At baglandet ikke er blevet set eller hørt. Så det er helt rigtigt set af Morten Messerschmidt, at styrkelsen af baglandet skal være vores succes. Det vil jeg gerne være med til at løfte, siger Susanne Eilersen og fortsætter:

– Morten har brugt meget tid i de måneder op til formandsvalget på at tage ud og tale med folk. Det tror jeg lidt man har glemt imens det gik godt. Det betyder meget for dem der render rundt og sætter plakater op og deler flyers ud, at de også får anerkendelse og et skulderklap. Det tror jeg, at vi i de senere år har været for dårlige til. Det skal ikke være stort og fint, men det med at man tager sig tid til at tale med folk, det betyder utroligt meget. Det tror jeg også Morten har kunnet mærke imens han har været rundt.

Der er en stor opbakning i baglandet, fortæller Susanne Eilersen.

– Vi har lige været til reception på Christiansborg for at markere Pia Kjærsgaards fødselsdag, og her var alle jeg mødte optimister. Vi er nede at vende, det er en kendsgerning. Der var en håndfuld der var gået. Men meldingen var, at nu må vi andre rykke sammen i bussen. Jeg føler at der er en vild optimisme blandt medlemmerne ude i landet. Det er på Christiansborg vi har set uroen, ikke i baglandet. Det kan man også se med mere end 3000 nye medlemmer. Det sender et signal om, at baglandet stadig er der, lyder det fra Susanne Eilersen.

– Jeg regner med at min første opgave bliver, at vi i mit område, Region Syddanmark, skal rundt og besøge alle de nye bestyrelser der kommer efter forårets generalforsamlinger. Jeg er klar over, at nogle bestyrelser ikke har den store brug for hjælp, men det handler om at vise flaget. Det glæder jeg mig rigtig meget til, fortsætter hun.

Det nye job kommer ikke til at gå ud over hendes indsats i byrådet, forsikrer hun.

– Det bliver omkring 17 timer om ugen, så der fortsat er god tid til at lægge en stor indsats i mit byrådsarbejde. Det bliver lidt sene aftener og weekender, men det er fint. Det kommer til at ligge godt i tråd med mit byrådsarbejde, lyder det afslutningsvist fra Susanne Eilersen.