Der var lagt op til et spændende lokalopgør mellem FHK og KIF Kolding, men spændingen udeblev. KIF udmanøvrerede det fredericianske hjemmehold, der endte med at tabe 31-38.

Onsdag aften blev håndboldsæsonen skudt igang igen. Det skete i thansen ARENA, hvor der var lokalopgør mellem FHK og KIF Kolding, som normalt ville trække fulde huse, men pga. Covid-19 restriktioner måtte der ikke opholde sig tilskuere i arenaen. I stedet havde hjemmeholdets fanklub, HK Ultras, lavet en gimmick ved holdenes ankomst til arenaen, hvor de havde sat bannere op, og holdt i biler og dyttede.

Inde på de 20×40 meter var der heller ikke blot tale om et almindeligt opgør. Der var både det lokale aspekt i det, men ikke mindst også det sportslige, hvor der duelleres om en plads i top-8. Forud for kampen var det FHK, der havde overhånden med en syvendeplads med ét point ned til KIF Kolding på niendepladsen.

Jimmi Andersen var med på FHK-bænken, men han kunne ikke stille det store op for KIF-skytterne. (Foto: AVISEN)

Forud for kampen var der flere spørgsmål i de to holds lejre. I FHK-lejren var spørgsmålet, hvem der skulle supplere Emil Tellerup i målet, og hvordan man ville tackle fraværet af storskytten Mishels Liaba. Svaret som supplering til Tellerup kom før kampstart, da Jimmi Andersen var skrevet på holdkortet fremfor unge Mikkel Løvkvist, og det kunne formentlig hænge sammen med, at Andersen tidligere har storspillet mod netop Kolding. For Kolding var der spørgsmålstegn ved, om forsvarskrumtappen Vetle Rønningen og angrebprofilen Peter Balling var blevet klar efter skader, men de var begge skrevet på holdkortet.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Kampen startede med skiftende føringer, og efter et par overtalsperioder var det FHK, der slap bedst ud af det. 7-6 var stillingen efter 11 minutter, men så begyndte Agúst Björgvinsson at få fat i KIF-målet. Særligt fik han godt fat i FHK’s nærskud, især fra stregen, hvor hverken Rasmus Meyer eller Mathias Hedegaard kunne få hul på bylden. I den anden ende af banen orkestrerede Peter Balling og Chris Jørgensen gæsternes angrebsspil, og det gjorde, at gæsterne var i front 9-11 efter 17 minutter.

Chris Jørgensen splittede FHK’s forsvar til atomer. (Foto: AVISEN)

Den helt store forskel var antallet af redninger på det tidspunkt. Emil Tellerup blev skiftet ud med en redningsprocent på 15 % og ind kom Jimmi Andersen, der fik fat, men i den anden ende fortsatte FHK med at brænde frie chancer. Kolding åbnede op for skud på tæt hold i stedet for at lade FHK-skytterne komme til deres ret fra distancen, og det gav pote. Forrest i KIF-forsvaret lå Andreas Væver, der tvang FHK til at spille den ud til fløjene eller ind til stregen.

FHK-træner Jesper Houmark fik nok af det efter 26 minutter. Han forlangte timeout ved stillingen 13-15, men missionen med at få bolden i kassen lykkedes ikke, da FHK ikke scorede i den resterende del af første halvleg. Til gengæld begyndte særligt Andreas Flodman at gøre ondt på FHK, og med syv mål i de første 30 minutter var han en af første halvlegs store oplevelser, og en af grundende til, at KIF gik til pause foran 13-18.

http://adp-as.dk

Fra anden halvlegs var det forventet, at FHK ville komme med en trodsreaktion efter en første halvleg, hvor fredericianerne ikke så alt for gode ud, men det skete ikke. Tværtimod. KIF kom tændte ud og fortsatte, hvor de slap. Straks tog FHK konsekvensen og forlangte timeout ved stillingen 15-22, men lige lidt hjalp det.

Kampen var afgjort, og FHK lignede ikke det hold, som man så i store dele af efterårssæsonen, og KIF Kolding spillede klogt bolden rundt, og blev orkestret af deres rutinerede bagspillere, som drev gæk med FHK’s forsvar. Emil Tellerup kom ind igen i FHK-målet, og selvom han sporadisk diskede op med et par redninger, så var det ikke noget, der vendte kampen.

Andreas Fldoman lavede ti mål for KIF Kolding. (Foto: AVISEN)

KIF Kolding kom foran 21-30 med et kvarters tid igen, og det var umuligt for FHK at komme tilbage i opgøret, selvom det fredericianske hjemmehold med frustrerende råb prøvede at gejle hinanden op, men det ændrede ikke på noget. KIF Kolding var i fuld kontrol og sigter mod slutspillet, som FHK med dagens indsats kan kigge langt efter, selvom stillingen antyder noget andet. Kampen endte med en sikker KIF-sejr på 31-38, og dermed bytter de to hold placering i tabellen.

Se her flere billeder fra opgøret:

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer