Carlsberg Danmark A/S og Hoyer Denmark A/S er nomineret til Sikker Trafik Erhverv-prisen, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension uddeler på torsdag den 5. november. Virksomhederne gør en stor forskel for trafiksikkerheden.

Hver dag kører tusinder af ansatte i landets virksomheder mange timer og kilometer på vejene. Bilen, varevognen eller lastbilen er med andre ord et kørende kontor. Det kan knibe med at holde fokus på trafikken, når mobilen ringer, tiden er presset, eller man bare er træt efter mange timers kørsel.

Trafikulykker sker også i arbejdstiden

Mange erhvervskøretøjer er generelt større og tungere end personbiler, og derfor bliver konsekvenserne af en ulykke også mere alvorlige. Og alt for ofte går det galt. I 2014 var der et erhvervskøretøj involveret i fire ud af ti dødsulykker på vejene.

De ansatte kører ikke nødvendigvis mere risikobetonet end andre trafikanter. Men de er mere udsatte for at ende i en trafikulykke, da de opholder sig lang tid i trafikken.

For at gøre trafikken mere sikker for de ansatte og alle andre hædrer Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension årligt en virksomhed, der har gjort en særlig, trafiksikker indsats.

I hele landet har 40 virksomheder i år søgt om Sikker Trafik Erhverv-prisen 2015. Herunder kort beskrivelse af de otte nominerede virksomheder:

Fredsø Vognmandsforretning ApS, Nykøbing Mors:Virksomheden tilbyder alle former for transport- og speditionsopgaver. Fredsø Vognmandsforretning har 60 køretøjer, 75 ansatte og 25 underleverandører. Alle virksomhedens lastbiler er flådestyret og har service og vedligeholdelseskontrakter, der sikrer, at bilerne altid er i forsvarlig stand.

Danske Fragtmænd A/S, Åbyhøj:

Virksomheden er en af landets største transportvirksomheder med 3000 medarbejdere, 1400 lastbiler og 24 fragtterminaler rundt om i landet. Danske Fragtmænd kører med 8,8 mio. forsendelser hvert år.

Carlsberg Danmark A/S, København, Høje Taastrup og Fredericia:

Virksomheden har 1.500 medarbejdere, som producerer og leverer Carlsberg, Tuborg og Coca-Cola produkter til cirka 16.000 kunder. Fra Fredericia og Høje Taastrup dækker to logistikterminaler henholdsvis Vest- og Østdanmark. I distributionen er der ca. 280 chauffører og ca. 150 lastbiler.

Fugato A/S, Nexø:

Virksomheden har cirka 60 medarbejdere og står for mange former for kørsel. Virksomheden arbejder inden for bl.a. kloakservice, entreprenøropgaver, vognmandskørsel, containerudlejning og –kørsel, erhvervsrenovation og dagrenovation. Fugato A/S er beliggende på Bornholm.

Arla Foods, AMBA, Viby J.:

Virksomheden er verdens 5. største mejeriselskab. Arla Foods har 700 ansatte chauffører i Danmark, der samler mælk ind hos andelshaverne, og distribuerer de færdige mejerivarer ud til butikker og kunder i hele landet. Virksomheden har cirka 250 lastbiler og kører cirka 33 millioner kilometer om året.

Hoyer Denmark A/S, Fredericia, Aalborg, Hedehusene, Hedensted, København og Tåstrup:

Virksomheden står for landsdækkende distribution af olie- og benzinprodukter samt flydende gasser. Virksomheden har hovedkontor i Fredericia og har cirka 90 ansatte. Der er cirka 50 køretøjer fordelt på depoter i Fredericia, Aalborg, Hedehusene, Prøvestenen (København), Hedensted og Tåstrup.

Torben Rafn & Co. A/S, Sommersted, Haderslev Kommune:

Virksomheden er specialister i transport af sværdgods og specialtransporter. Der er cirka 90 ansatte i Danmark og 10 ansatte i Tyskland.

Meldgaard Holding A/S, Sønderjylland:

Virksomheden er en sønderjysk transport- og miljøvirksomhed grundlagt i 1970. I dag beskæftiger virksomheden ca. 650 medarbejdere. Koncernen har cirka 225 lastbiler (heraf cirka 175 renovationsbiler), som kører på vejene i hele Danmark.