Lokale beboere i Trelde inviterer til ”åben landsby” for at vise, hvorfor flere bør flytte til området

Lørdag d. 25. august fra klokken 12.00 til 15.00 afholdes et PR-arrangement, hvor interesserede borgere kan få indblik i landsbylivet i Treldeområdet. Arrangementet er stablet på benene af lokale frivillige, som håber, at det kan være med til at øge bosætningen og gøre området mere synligt.

”Vi afholder åben landsby for at give interesserede mulighed for at opleve vores dejlige område helt tæt på. Nogen leger måske med tanken om at flytte hertil, men er lidt usikre på, hvad Treldeområdet kan byde på. Dét vil vi vise dem og fortælle om ved arrangementet på lørdag”, siger Hanne Kjeldsen, som er en af arrangørerne.

Treldeområdet dækker over byerne Bøgeskov, Egeskov, Trelde, Østerby og Vejlby. Interesserede kan komme på ture ledsaget af guider fra lokalområdet, så de kan opleve, hvad de forskellige byer har at byde på. Der er bl.a. rundvisninger på både skolen, i børnehaven og vuggestuen.

Er man på udkig efter en bolig i området, står flere ejendomsmæglere klar ved stande til at fortælle om de boliger, der er til salg. Går man med nybyggertanker, kan man få en snak med projektlederen for den nye udstykning i Østerby om mulighederne. Kommunens bosætningskonsulent står også klar til at fortælle om kommunens mange tilbud.

Håber, at mange lægger vejen forbi

Initiativet og det lokale engagement glæder formanden for Demokrati- og Borgerudvalget Christian Jørgensen.
”Det er godt at se, at de lokale tager initiativ til at gøre noget godt for landsbyerne. Jeg synes, at det er et rigtig godt tiltag, og jeg håber, at mange vil lægge vejen forbi, så de kan få øjnene op for alt det, Treldeområdet kan tilbyde”, siger Christian Jørgensen.

Arrangørerne vil gerne vise de besøgende, at der sker noget i byen, og at det ikke bare er en soveby. Derfor afholdes åben landsby i det tidsrum, hvor der er Sommersjov i Bøgeskov, som finder sted i perioden 22. august til 25. august ved sportspladsen foran Bøgeskov Hallen. På denne måde kan interesserende også få en fornemmelse af fællesskabet.