Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, har i denne forlængede weekend afholdt deres 42. kongres. Her valgte man nye ansigter til ledelsen og det nationale forretningsudvalg. Her byttede en fredericianer med en anden.

Lasse Strüwing Hansen valgte på dette års kongres at træde af efter to år på posten som forretningsudvalgsmedlem for de unge socialdemokrater.

“DSU er en fantastisk organisation med de mest inspirerende mennesker som drømmer om at ændre samfundet og kæmper for lighed, frihed og solidaritet. Jeg er stolt af at være DSUer og glæder mig til at se organisationen udvikle sig” lyder det fra Lasse Strüwing Hansen.

“Organisationen får en fantastisk mand i Tobias, han er en arbejdshest uden lige og har et hjerte af guld som banker for at gøre en forskel. Stort tillykke til DSU!” slutter han.

Lasse Strüwing modtog mange rosende ord fra talerstolen.
Foto: Aurora Krasniqi
Fra en fredericianer til en anden

Selvom Lasse Strüwing Hansen valgte ikke at genopstille, var de lokale DSU’ere repræsenteret ved valget til et nyt forretningsudvalg. Tobias Krogh Møller fra den lokale afdeling af DSU valgte at stille op til det øverste ledelsesorgan.

Med 201 stemmer ud af 208 mulige ryddede han bordet og blev valgt med det klart største stemmetal af alle kandidater. Han kan nu se frem til (mindst) to år i forretningsudvalget hos de unge socialdemokrater.

“Jeg er meget taknemmelig over det flotte valg, det havde jeg slet ikke set komme. Jeg er beæret over, at så mange har givet mig deres tillid. At de tror på, at jeg kan varetage deres interesser” lyder det fra en stolt Tobias Krogh Møller.

“At tage over efter en så stor kapacitet som Lasse er svært. Det er store sko at fylde ud, for Lasse har knoklet hårdt. Jeg glæder mig til at tage arbejdshandskerne på og fortsætte hvor Lasse slap” slutter Tobias Krog Møller, medlem af forretningsudvalget i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

Med sig i forretningsudvalget har han fået Alexander Küster (Region Midtjylland), Lars Møller Pedersen (Region Midtjylland), Julie Juhler (Region Midtjylland), Lasse Haugaard (Fyn), Sofie Kümpel (Sjælland), Jacob Ruben Hansen (Københavns omegn), Laura Rosenvinge (København), Mathias U. Vinholt (København) og Caroline Holdflod (Nordsjælland).