Lige før Corona for alvor lukkede det danske samfund ned kom et nyt ishus til verden i Fredericia. Med udsigt til Gammel Havn og en eftertragtet placering i Kanalbyen var forudsætningerne gode for Tommy og René, der står bag Ishuset Fredericia. For nyligt fik de en mulighed de ikke kunne sige nej til, de blev tilbud at forpagte Slotsisen i Kolding. Men det bliver Ishuset Fredericia ikke dårligere af, tværtimod, understreger de to indehavere.

“Det brager derud af, synes vi selv. Vi bliver taget virkelig godt imod af vores kunder og af resten af Kanalbyen. Fredericianerne har virkelig taget Bubble Waffles til sig – og spredt budskabet. Vi har faktisk oplevet, at mange turister er kommet hertil og har hørt om det på forhånd. Det er en lidt sjov oplevelse”, fortæller René Patrzalek

“Mange bruger også området til at gå ture og opleve hvad vi egentlig kan her. De tilbagemeldinger vi får er, at det er et virkelig fedt område”, supplerer Tommy Jensen.

Tommy og René under istandsættelsen af Ishuset Fredericia. (Foto: Fredericia AVISEN)

Nyt eventyr venter

Allerede fra d. 28. Juli overtog René og Tommy forpagtningen af det historiske ishus, der har været placeret i Kolding i mere end 25 år. Det er derfor noget af en arv de to skal løfte, men de er helt klar på opgaven og ser store perspektiver.

“Slotsisen har eksisteret i 25 år uden rigtigt at skifte ejer. Når man så får buddet om at løse den opgave, så kræver det ikke meget betænkningstid. Ikke kun fordi der er mange der gerne vil have en sådan mulighed, men også fordi det passer virkelig godt ind i vores koncept med et ishus her også”, forklarer Tommy Jensen.

“Vi har begge to boet i Kolding, og Slotsisen er en institution der altid har eksisteret i vores bevidsthed. Der er en ånd omkring stedet, som vi glæder os til at kunne videreføre på vores måde”, siger René.

Annonce

“Foreløbigt overtager vi Slotsisen lige som den er. Der er store muligheder i forretningen, men til vinter står den overfor en større renovering – og så må vi se på hvilke muligheder vi har for at udvikle den når renoveringen er slut”, siger Tommy, da snakken falder på om de bliver et ishus i samme stil som Ishuset Fredericia.

Spørger man ind til hvorvidt det her kommer til at koste på udviklingen, kvaliteten og nærværet man oplever i Ishuset Fredericia, så er svaret meget klart fra René og Tommy: Nej.

“Det er et tæt samarbejde. Kender man Slotsisen og dens historik og de mange muligheder, det vil nok også kunne smitte af i Fredericia, hvor man kan tænke lidt mere ud af boksen. Der er også nogle produkter som måske kunne være spændende at tage med til Fredericia”, fortæller Tommy.

“Nej, man skal ikke være bekymret. Det gode ved at vi er to til alt løse opgaverne er, at vi holder fokus hele tiden. Vi ser det kun som en styrkelse. Det har en ingen indflydelse på hvordan vi kommer til at være i Fredericia. Den kommer til forsat at være der – og vi vil fortsat udvikle den forretning. Vi tror på at vi kan løfte niveauet yderligere med det her”, slår han fast.

Leave a Reply