Tirsdag aften er der indkaldt til borgermøde i Vejlby Sogn. Her vil lokale ildsjæle lytte til borgernes input, og samtidig vil Steen Wrist og Christian Jørgensen fra byrådet være til stede med Charlotte Walkusch, der er stabschef for Politik og Kommunikation.

Forud for borgermødet har Fredericia AVISEN taget en snak med Jan Dupont Mathiasen (afdelingsleder på Kirstinebjergskolen afd. Bøgeskov), Ulla Jensen (formand for Vejlby Sogns Beboerforening) og Ella Feltendal (leder Børnehuset Bøgeskov).

Vejlby Sogn omfatter Vejlby, Egeskov, Bøgeskov, Trelde og Østerby. De tre ildsjæle vil gerne være med til at gøre det mere attraktivt at bo i området, og har derfor valgt at indkalde borgerne til møde.

“Vi vil gerne have det ud af det, at der kommer lidt inspiration fra befolkningen her,” siger Ulla Jensen inden Jan bliver mere konkret med, hvorfor der netop er inviteret to byrådsmedlemmmer og en embedsmand.

“Nogen taler fx om det er lidt for skummelt og mørk. Det er i den forbindelse, at vi har har Steen Wrist fra by og plan med. Så skal vi sammen finde en løsning på det.”

Bosætningen i Vejlby Sogn skal øges

Et af de helt store temaer for Jan, Ulla og Ella er, at bosætningen skal øges. Derfor har parterne igennem noget tid arbejdet i kulisserne, og har i den forbindelse valgt at invitere borgerne til møde.

“Vi har arbejdet med det et lille år. Vi tog fat i skolen i maj sidste år og gjorde lidt forskellige ting. Vi har sat os ned og snakket om, hvad vi skal gøre og forsøge at få gjort området attraktivt. Vi vil rigtig gerne høre tingene fra borgerne af, og hvis det samtidig kan være med til at øge bosætningen, vil det være rigtig fint,” siger Ella.

“Vi synes, at det er et attraktivt område, og det har vi egentlig også fået bekræftet af en ejendomsmægler, men vi er måske bare for dårlige til at reklamere med det,” fortæller Ulla inden Jan kommer med en indskydelse:

“En ejendomsmægler sagde til os, at selv mange fredericianerne kender måske slet ikke så meget til vores område, udover Trelde Næs. Men ellers har man et sporadisk forhold til os herude.”

Gode muligheder i Vejlby Sogn

Er man til natur eller sport, så har har Vejlby Sogn også meget at byde på. I det naturrige område er der flere muligheder.

“Vi har Lillebælt og Vejlefjord, og nogen kan sågar se Ransfjord. Så hvis man er til vand, så er det i hvert fald et område, som man burde kigge mod, skulle jeg mene. Der er også rigtig gode muligheder på Trelde Næs for en god gåtur i flotte omgivelser,” fortæller Jan, der endvidere kommer ind på, at der er gode tilbud til børnefamilier, som gerne vil have aktive børn:

“Vi synes selv, at vi har rigtig gode sportstilbud til børn med nogen af Fredericias bedste faciliteter. Vi har alt herude. Lige her omme bagved er Bøgeskovhallen, hvor der er alverdens muligheder for at dyrke forskellige ting,” forklarer Jan.

Borgermødet afholdes tirsdag aften klokken 19:00 – 21:30 på Kirstinebjergskolen afd. Bøgeskovvej.