Østjyllands Politi overrakte onsdag takkebreve og en lille belønning til østjyske mænd og kvinder, der har gjort en særlig indsats for at hjælpe andre og politiet.

De østjyske helte var blevet indstillet og fundet egnede til at modtage dusøren, et lille kontantbeløb, fra Østjyllands Politi, og de blev alle inviteret til hovedpolitistationen i Aarhus, hvor politidirektør Helle Kyndesen og chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen tog imod gæsterne.

– I har alle stået bag gode gerninger, der var ud over det sædvanlige, og som både har hjulpet borgere i nød og været en god hjælp for politiet. Tusind tak for jeres store indsats, sagde politidirektøren.

Der blev uddelt dusør til:

Alexander Thomsen, 30 år fra Viby
Alexander er taxachauffør og var ude at køre tidligt om morgenen d. 9. januar, da han på Ringgadebroen i Aarhus så en kvinde, der var i færd med at kravle op på gelænderet. Han stoppede bilen og gik ud for at snakke med hende. Hun havde tydeligvis tænkt sig at springe og ville ikke høre på Alexanders advarsler. Han gav dog ikke op og fik “sneget” sig ind på hende, og i det hun var ved at tage et yderligere skridt mod kanten, greb han fat i hende og holdt hende fast. Trods kvindens modstand lykkedes det ham at ringe til politiet. Herefter holdt han fast i kvinden, indtil politiet ankom. Det er politiets vurdering, at Alexander på den måde reddede kvindens liv.

**

Malene Halberg Lykke, 33 år fra Hinnerup og Dennis Løvstrøm 39 år fra Risskov
Malene og Dennis er ansat i Klubben, Toveshøj. I oktober 2015 dukkede en gruppe på omkring 20 unge mænd op ved Klubben bevæbnet med bl.a. baseballbat og knojern. De ville tæske en af de unge i Klubben på grund af nogle stridigheder. Malene og Dennis og to andre kolleger stillede sig i mellem de unge fra klubben og de bevæbnede mænd. De viste stort overblik, bevarede roen og fik til sidst talt gruppen til at gå væk. Det var takket være deres indsats, at episoden ikke eskalerede. Malene og Dennis modtog dusøren og fik takkebrevene med til deres to kolleger, der var med på dagen.

**

Anders Glintborg, 42 år fra Viborg
Anders er ambulanceredder og blev den 9. januar sammen med en kollega som de første kaldt ud til dét hus i Ulstrup, hvor der havde fundet nogle senere meget omtalte drab sted. De to ambulancereddere handlede utroligt professionelt og omsorgsfuldt. Blandt andet tog de sig af to meget oprørte kvinder, der var på stedet. Anders modtog også dusøren på sin kollegas vegne.