Kolding Kommune brugte 48 mio. kr. på at vedligeholde kommunale bygninger i 2014. Langt de fleste – 85 procent – af opgaverne blev udført af lokale håndværkere. 

Skoler, daginstitutioner, plejecentre, udlejningsejendomme og gymnastik- og idrætshaller. Det er blot et lille udpluk af de kommunale bygninger, der skal holdes vedlige i Kolding Kommune. I alt ejer Kommunen 500.000 kvm. og har et årligt driftsbudget, der ligger mellem 40 og 50 mio. kr. Budgettet varierer fra år til år alt efter omfanget af opgaver. Kolding Kommune sender alle større vedligeholdelsesopgaver i udbud, og i 2014 vandt lokale håndværkere opgaven i 85 procent af tilfældene. Det er en stigning på 9 procent sammenlignet med året før.

Hvem vinder opgaven?

Der er to ting, der afgør, hvilken virksomhed, der vinder opgaven. For det første skal Kommunen vælge det billigste tilbud. Det andet er, om virksomheden er i stand til at løse opgaven. Her ser Kommunen fx på om virksomheden har arbejdet med det udbudte område før, og om det er en økonomisk solid virksomhed.

’Tallene er for mig at se et klart signal om, at de lokale håndværkere er blevet mere konkurrencedygtige. Der er ingen tvivl om, at vi helst vil støtte det lokale erhvervsliv, og derfor glæder jeg mig over den markante stigning,’ siger by- og udviklingsdirektør Thomas Boe.

Aktuelle udbud af opgaver inden for kommunalt nybyggeri og vedligeholdelsesopgaver kan ses på kolding.dk/udbud