Mette Frederiksen kunne forleden melde ud, at Socialdemokratiet går til valg på en et-partiregering. Dermed afviser man, at tage de Radikale med som så ofte før. Fredericia AVISEN tog en snak med de lokale kandidater om den nye politiske situation.

Årets grundlovsmøde var ved at lakke mod enden, da vi fangede Nanna Nørholm fra Radikale Venstre og John Nyborg fra Socialdemokratiet. Begge er de valgt som Folketingskandidater for deres lokale partiforeninger.

Forventet udmelding fra Mette Frederiksen

“Det var meget forventeligt. Jeg ser meget positivt på udmeldingen fra Mette (Frederiksen, red.), som jeg desuden er meget enig i” sagde John Nyborg, da han bliver spurgt til udmeldingen.

Nanna Nørholm fra Radikale Venstre er heller ikke overrasket over udviklingen.

“Det kom egentlig ikke bag på mig. Gennem en årrække er vi gledet væk fra hinanden, eller snarere er Socialdemokratiet gledet væk fra De Radikale” lød det fra Nanna Nørholm.

Lokale kandidater bevarer båndet

Selvom Mette Frederiksen ligger op til en offentlig strid på den store scene, bekymrer det ikke de lokale kandidater ret meget.

“Jeg tror på, at vi kommer til at bevare et rigtig godt samarbejde” sagde John Nyborg, inden Nanna Nørholm fulgte op: “Vi har mange ting vi er enige om, så der kan vi helt sikkert fortsætte et stærkt samarbejde”

“Vi har en rigtig god dialog, og det er netop dialogen jeg tror på skal holde os tæt. Vi skal kunne snakke med hinanden – også selvom i er uenige. Det har vi været gode til tidligere, og det synes jeg helt klart vi skal holde fast i” fortsatte John Nyborg.

Flirten med Dansk Folkeparti skaber afstand

Der er ingen tvivl hos kandidaterne om hvorfor udmeldingen kommer.

“Hos os i Radikale Venstre har vi det meget svært med Socialdemokratiets tilnærmelser til Dansk Folkeparti. Vi har meget lidt til fælles med Kristian Thulesen-Dahl der vil fejre udlændingestramninger” siger Nanna Nørholm om situationen.

“Jeg tror det åbner for et opgør med den traditionelle blokpolitik. Vi har bevæget os tættere mod Dansk Folkeparti, og udmeldingen fra Mette Frederiksen gør det lettere at samarbejde med dem der er enige i den konkrete sag, så nogen gange ser vi mod Dansk Folkeparti, andre gange mod Radikale Venstre” lød det fra John Nyborg.

Annonce