Fredericia AVISEN taler med John Fomsgaard om Won Tollas fødselsdagsfest, men også om, hvad det vil sige at være i en bikerklub.

“Vi er en almindelig MC klub, der godt kan lide motorcykler og det som det indebærer”, starter John Fomsgaard. Det er en af bikermiljøets mange klicherer, men det går hurtig op for mig, at der er hvad Won Tolla MC’er.

Motorcykelklubben har lige holdt et års fødselsdag og er flyttet til Nordbyen, hvor de også holdt deres store fest i samme anledning, lørdag den 31. august. Det var en festlig dag, med livemusik, helstegt pattegris, fest og grønne flasker. Der var cirka mødt mellem 170 og 200 mennesker op til festlighederne på Nordre Koppelvej.

Der bliver hygget til den store fødselsdag hos Won Tolla.

“Vi startede for et år siden ude på Søskendevej i Erritsø, det var i en meget lille garage. Her 1. marts så fik vi de nye lokaler på Nordre Koppelvej, i den gamle administrationsbygning ved cellulosefabrikken. Den havde stået tom i 10 år, alt var tilgroet og det har vi så istandsat”, siger John.

Selvom nogle klubber kan være en smugle strikse med, hvilke mærker eller modeller, man kører med, men hos Won Tolla MC, er det tilladt med alt over 250 kubik.

“Vi er lidt ligeglade med, hvad man kører på, men vi har et minimumskrav af kubik, den er lige nu på 250 kubik, men den bliver nok hævet”, siger John Fomsgaard.

Der tales over et par øl.

John selv kører på en VL 1500 Suzuki Intruder og sammenholdet ved at være i en klub giver utroligt meget. “Skulle jeg ligge og køre selv, så ville jeg køre de samme ture herfra og til Middelfart for at få en is. Sammen med klubben kommer jeg mange andre steder hen, vi besøger også andre klubber. Der kommer mange flere kilometer i cyklen ved at være i en klub”.

Hvorfor starter man en klub, når der er flere eksisterende?

“Fordi når man har prøvet at være i en klub, hvor der også var kvinder, så fandt vi af, at vi ville være en herreklub, hvor kun mænd kan blive medlemmer. Kvinder er selvfølgelig velkommen til at komme og besøge os og være med på ture og diverse”, siger John.

Hvad med jeres rygmærke, hvad betyder det?

“Der er flere ting i det, man skal sende sit forslag ind til bikerfonden for godkendelse, det må ikke ligne et eksisterende for meget. Vi har et ulvehoved bag på vores rygmærke, fordi vi synes, at den ser godt ud”, siger John.

“Cyklerne fylder rigtig meget, det samme gør det sociale samvær, der er i klubben. Vi er 11 medlemmer på nuværende tidspunkt, vi kendte ikke alle hinanden, men der er da kommet nogen til. Vi var fem, da vi startede Won Tolla MC op. Når cyklerne skal i vinterhi, så blusser det sociale samvær op og der kommer flere klubaktiviteter som dart, foredrag fra andre, der har tilbagelagt mange kilometer på vejene, film og andet.

Norde Kobbelvej 19 blev muligheden, der gav Won Tolla mere plads, så de 11 medlemmer kunne få mere luft under vingerne.

Skulle du have lyst til at kigge forbi Won Tolla, så er deres dør altid åben, og der er kaffe på kanden lover John.

https://www.facebook.com/menyfredericia/