25., 26. Og 27. Juni er der atter livemusik at høre i Fredericia. EventC inviterer nemlig til sommerfest under åben himmel – og her kan man blandt andet opleve Barock og Midt om Natten. Begge bands har været nødt til at aflyse en række koncerter, og tiden med karantæne har givet plads til eftertanke – og savn til musikken.

“Man finder faktisk ud af hvad der betyder noget for en når man holder sådan en pause. Så finder man ud af hvor glad man egentlig er for at spille, hvor meget man savner det og hvor glad man er for at spille sammen med de personer man spiller med”, fortæller Claus Johansen fra Barack. 

Under Corona-tiden har musikken dog sneget sig ind for Barock alligevel. Med udstyret ud i haven, så kan der også blive skabt sød musik og fede harmonier. 

“Vi har haft nogle have-øvere, hvor vi har øvet udendørs. Det har været meget fint. Den sidste måneds tid har vi øvet indendørs. Det virkede lidt omsonst, at når vi startede på arbejde, at vi så ikke også skulle øve. Så det har vi gjort. Men der er kommet nyere numre, set listen er fornyet – og ja, så har vi selvfølgelig også kedet os i de tidsrum vi ellers skulle have øvet”, fortæller Claus.

“Men vi glæder os helt vildt. Vi skulle lave setlisten forleden, og jeg tror at de fleste af som udgangspunkt har det på den måde, at vi er næsten ligeglade med hvad vi skal spille – bare vi skal spille. Vi lever jo ikke af det, så det er ikke vigtigt for os som en indtægt. Men det er enormt vigtigt for os den glæde der er i det. Det er ikke helt som at starte igen, men vi har fundet ud af, at noget vi gør tit – og som måske kan blive en vane, det egentlig er meget vigtigt for en”, forklarer Claus Johansen.

Midt om Natten: Vi glæder os til at hygge med publikum

Hos Anders Jensen fra Midt om Natten er forventningens glæde også at spore. Foran sig havde de en sommer med et tætpakket festivalprogram, men i stedet for at stå rundt om på danske og udenlandske scener, så må de se ind i en del mere fritid end planlagt. Men glæden over nu atter at kunne spille igen, den er stor.

“Når vi øver, så øver vi akustisk. Der har vi så prøvet at lave nogle små livevideoer, hvor vi øver hjemme for at holde publikum ved lige og hygge os med vores fangruppe. Det betyder rigtig meget at komme ud igen. Vi savner publikum. Det har ikke noget med penge at gøre, for man skal ikke spille for pengenes skyld. Man skal spille fordi man kan lide det – og det er det vi gør”, forklarer Anders Jensen og fortsætter:

“Vi savner simpelthen at komme ud og hygge os med publikum. Ikke at spille for publikum, men hygge med dem. Det har ikke været sjovt med Corona. For det første skulle vi til festivaller både i Norge og Sverige, med Royal Beer skulle vi rundt på nogle af de større danske festivaller. Det er selvfølgelig blevet lagt ned. Det der er med at være musiker i Midt om Natten er, at vi ikke lever af det. Det er en bibeskæftigelse, men med en professionel produktion. Men det er en livsstil. Vi har spillet sammen i 22 år, så vi kender hinanden rigtig godt. Det er en livsstil hvor der lige pludselig mangler et eller andet”.

“Den første halvanden måned kunne vi jo slet ikke mødes overhovedet med det her Corona. Det er ikke særligt sjovt, når man normaltvist er ude nærmest hver weekend, men i hvert fald hver anden. Det har bare ikke været sjovt. Når vi ikke har spillet en weekend, så begynder det at krible til næste weekend. For vi elsker at komme ud og spille”, forklarer Anders.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer