Forside Fredericia Lokale aftryk på regional sundhedsaftale

Lokale aftryk på regional sundhedsaftale

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Hvert fjerde år skal Region Syddanmark indgå en sundhedsaftale med de 22 kommuner. Formand for Sundhedsudvalget i Fredericia Kommune, Susanne Eilersen, glæder sig over de mange lokale aftryk.

Sundhedsaftalen er den formelle ramme om det tværsektorielle samarbejde i sundhedsvæsenet mellem region, kommuner og almen praksis. Formålet med sundhedsaftalen er at bidrage til sammenhæng og koordinering af de forløb, der går på tværs af sektorer, med det fælles mål at sikre høj ensartet kvalitet og patienttilfredshed.

Aftalen dækker et bredt og komplekst opgavefelt og omfatter borgere i alle aldre både på det somatiske og psykiatriske område.

Mange lokale aftryk

“Det er en aftale der bliver lavet en gang i hver periode mellem regionerne og kommunerne. Det er en aftale med alle 22 kommuner, hvor vi kan komme med vores inputs. I starten med regionerne var der mange lokale indtryk, det er der ikke mere”, forklarer Susanne Eilersen.

“Men denne gang har vi fra Fredericias side sat flere markante aftryk på aftalen. Vi vil gerne have klare og målbare målsætninger, som vi kan aflæse resultater ud fra. De første udkast indebar en række strategier, men ingen konkrete målsætninger. Det har vi lavet om på”, siger Susanne Eilersen og fortsætter:

“Vi har eksempelvis sat klare mål i forhold til de forebyggende indsatser på overvægt og ensomhed. Vi har i Fredericia en målsætning om, at vi skal kunne se ved næste analyse, at der er færre med diabetes eller færre med overvægt. Vi skal kunne se, at den mentale trivsel bliver bedre”.

Hvis aftalen skal bruges til noget og ikke , bare lægges i skuffen, ja så skal vi have klare målsætninger. Og dem har vi leveret i Fredericia Kommune”, siger Susanne Eilersen.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia

DEL