En sommer med udlejning til messer i København, Berlin, Paris og London er nu veloverstået for iværksættervirksomheden Ziito ApS.

“Der har været run på her de sidste par måneder. Også mere end hvad vi er vant til. Normalvist udlejer vi til messer i København og London, men i år har vi også sikret os udlejninger i både Berlin og Paris” Udtaler Jonas Oxholm, ejer af Ziito ApS.

Virksomheden som er beliggende i Erritsø, sælger og udlejer inventar til både private, butikker og messer. Fra værkstedet på adressen på Brovadvej bliver alle virksomheden produkter produceret og sendt ud til kunder i hele Europa.

Foto: Ziito

“Vi har haft stor fokus på messesegmentet det sidste års tid og det begynder heldigvis så småt at bære frugt nu. Beslutningsprocessen hos messer er noget længere end hvad vi er vant til ved private og butikskunder, men til gengæld er potentialet også tilsvarende stort. Vi drømmer om at kunne lukke endnu flere messe-aftaler her i løbet af efteråret, så vi står klar til næste messe-sæson sidst i januar 2020” forsætter Jonas

“Det er hårdt arbejde at være leverandør til messer, da vi som oftes står for al logistikken. Det betyder at ikke nok med at inventaret skal produceres, så skal det også stilles op og tages ned efter messen. Som oftes får vi også sneget en gratis messestand ind i kontrakten, så vi er repræseneret under selve modemessen.”

Virksomhenden valgte som noget nyt at dedikerer deres messestand under den københavnske modeuge til donation af træer til danske folkeskove. 

“Den her gang valgte vi at se bort fra salg og fokusere på donation af træer. Bæredygtighed er kernen i vores forretning, så det er helt naturligt for os at dele det budskab”

Foto: Ziito

Virksomheden donerer selv ét træ, for hver ordre de modtager. De sidste par måneder er der derfor blevet plantet over 500 træer, takket være Ziitos kunder. På modemessen blev yderligere 400 træer doneret, så den samlede donation nærmer sig 1000 træer.

“Vi forsøger at tænke bæredygtighed ind i alt hvad vi foretager os. Det er lige fra materialer, til produktion, affaldshåndtering og til mindre ting som at skippe kødet i kantinen og cykle på arbejde. Projektet med at plante træer, sker i samarbejde med growingtrees.dk. Folkene bag growingtrees har virkeligt støttet op om vores projekt på CIFF og jeg tror bestemt ikke det er sidste gang at vi præsentere den slags på messer” 

Modeugen i Paris var også en oplevelsesrig tur for folkene ved Ziito

“Det er første gang vi er repræsenteret til modeugen i Paris, hvilket selvfølgelig gav lidt ekstra pres. Men sådan vil det altid være første gang vi skal leverer til et nyt event – på den måde sikre vi også at vi får leveret det bedste produkt. Vi havde vores franske praktikant Noé med på turen, hvilket var en stor fordel rent sprogligt. Mit franske begrænser sig til at bestille mad og vin, hvilket ikke altid er helt nok når der skal lukkes handler”

“Man er virkelig træt efter at have været på i 8 dage, med en masse møder og opsætning og nedtagning af messestativer. Heldigvis havde vi også tid til spise en masse god mad, drikke kaffe, spise croissanter og spille petanque.”

Ziito er allerede i dialog med flere messer i Paris, som er interesseret i virksomhedens produkter. 

“Vi håber meget at kunne udvide i Paris til næste sæson så vi har udlejninger til to eller tre modemesser dernede. Men jeg tror at min familien skal med næste år. Jeg er simpelthen ikke skabt til at skulle undvære dem i meget mere end 3-4 dage ad gangen” slutter Jonas

https://www.facebook.com/menyfredericia/