Det danske vinskue giver alle danske vinproducenter mulighed for at indsende årets vine til vurdering. Det er et professionelt dommerpanel, som består af dygtige sommelier, vinkyndige og vinelskere, som giver point.

Læs mere om Modavi her: Når vin er passion

Her er den frederianske vinbonde Kim F. Madsen fra Modavi blevet præmieret med en hele tre bronzemedaljer, da arrangementet fandt sted i lørdags på Comwell i Middelfart.

Kim F. Madsen udtaler til Fredericia Avisen:

“Det betyder først og fremmest opmærksomhed til mine vine og dansk vin generelt. Vi arbejder meget på at gøre dansk vin mere kendt, og fortælle, at vi faktisk er gode til at dyrke vin. Jeg er meget stolt over, at jeg et helt år har gået og passet nogle vinplanter, og nu står med medaljerne. Man får præmieret sin flid med ros, så jeg er faktisk skide stolt”.

Her er de lokale vindervine:

Lyset, årgang 2016 – en tør hvidvin, som Kim F. Madsen fortæller passer godt til: Lyse retter og fisk

Hjertet, årgang 2016 – en fladlageret rødvin på druen p.noir, som passer godt til: Danske middagsretter med en god sovs, et godt stykke kød og kartofler.

Damen, årgang 2016 – en sød dessertisvin lavet på frosne vindruer, som passer godt til: Søde desserter, blå oste og ellers bare til en hyggelig stund med gode venner.

Kim F. Madsen fik endvidere en særlig udmærkelse for en tør hvidvin, som han kalder “Solen”. Solen har været fadlagret i fire måneder.

Om konkurrencen:

Vinbedømmelsen giver med kredsen af højt kvalificerede vindommere en særdeles vigtig information til de deltagende avlere omkring niveauet for deres vinproduktion samt nødvendig information om muligheder for forbedringer og udvikling. Vinskuet i sig selv byder på en enestående lejlighed til at smage og vurdere et bredt udsnit af danske avleres vine, og dagen giver mulighed for givtig erfaringsudveksling og inspiration.