DeltaSwim – Fredericia Svømmeklub har nu fået sin svømmer Malthe Lindeblad hjem fra de Europæiske Junior Mesterskaber.

Malthe deltog sammen med 19 andre danske svømmere på det danske juniorlandshold i mesterskaberne fra 03. – 08. juli i Kazan, Rusland. Malthe leverede nogle flotte præstationer, der var langt over forventning.

Malthe svømmede hurtigt og på et højt internationalt niveau. Malthe svømmede personlige rekorder på alle de distancer, som han deltog på. Malthe var kun to hundrededele fra den danske juniorrekord på 50m fri.

Malthe forbedrede alle hans tilmeldte placeringer markant i forhold til de øvrige deltagende svømmere. Malthe var for eksempel på 50m fri tilmeldt som nummer 31 i Europa, og han sluttede sammenlagt som nummer 8 i Europa. Malthe deltog i to semifinaler på henholdsvis 50m fly samt 50m fri, og han deltog endvidere i finalen på 50m fri.

Der var i forbindelse med mesterskabet en intern konkurrence på det danske juniorlandshold om et wildcard til Verdensmesterskaberne for Juniorer senere i år.

Wildcardet ville blive givet til den svømmer, der kom procentuelt tættest på en kravtid til verdensmesterskabet. Malthe blev nummer tre i den interne danske konkurrence om wildcardet. Alt sammen nogle fantastisk flotte resultater af Malthe.

Malthe blev efter endt mesterskab hentet af sine forældre i lufthavnen og kørt til Fredericia Idrætscenter, hvor andre af klubbens svømmere, forældre, trænere og bestyrelse stod klar til at hylde Malthe for hans fantastiske præstationer.

Cheftræner Kirsten Detlef var ovenud tilfreds med Malthes indsats såvel under forberedelser til som under selve mesterskabet. Kirsten var glad for, at Malthe blandt andet havde fået noget international erfaring.

Kirsten var stolt af, hvor fornemt Malthe havde repræsenteret klubben og Danmark ved et internationalt mesterskab. Malthe var selv ganske godt tilfreds med mesterskabet, og han syntes, at det var en kæmpe oplevelse.

Malthe ser nu frem imod de danske mesterskaber på langbane i Helsingør fra den 11. til 14. juli, hvor han vil forsøge at sætte dansk junior rekord på 50m fri.

Malthe går fra at være junior til at være senior efter sommerferien, og han er klar til nye udfordringer samt oplevelser – gerne også af den internationale slags.

Malthe er tilknyttet Fredericia Eliteidræt, som støtter klubben og Malthe med træningsmuligheder og økonomisk tilskud.

https://www.ibc.dk/eud-business/