Når Voice Junior i aften ruller over skærmen i tredje afsnit med blindauditions, er det med lokale Amalie Kaja Østdahl. For at komme dertil, hvor man står over for de tre kendte dommere i drejestolene med de altoverskyggende trykkeknapper, kræves mange auditions, samt at man kan holde på hemmeligheder.

For mange børn er det en drøm at komme i tv, hvert år deltager mange børn og unge i sangprogrammer som X-factor og Voice Junior. Men hvad ligger der forud for at nå frem til at blive disponeret direkte ude i stuerne? Det ser vi nærmere på ved at høre om Amalies rejse mod at stå foran de tre professionelle musikere, som har deltagernes skæbne i deres hule hånd.

Amalie sendte en video ind til Voice Junior i december 18, det var storesøster, som filmede med mobilen på badeværelset. Det resulterede, i at den unge sangerinde fik respons og skulle til en første audition.

“Jeg lavede en video, fordi min familie havde opfordret mig til at prøve. Jeg er også selv fan af Voice Junior. Vi prøvede at filme fem gange, før jeg var tilfreds. Jeg var nervøs og rystede næsten, da min mor og jeg udfyldte tilmeldingen”, siger Amalie.

Amalie elsker at synge og hun har øvet sig meget op til aftenens tv-show, hvor hun synger for hele Familien Danmark, men mest for de tre sangere som forhåbentlig skal vende sig om, og se den unge charmerende fredericianer.

Amalie er glad og klar foran det kendte logo i studiet i København.

Udover selvfølgelig at finpudse sin sang har Amalie prøvet at blive scenevant ved flere forskellige øvelser. Hun har lige været aktuel i musicalen, “Hodja fra Pjort”, som var et samarbejde mellem Fredericia Teater og Kirstinebjergskolen. Amalie havde flere roller, men de fleste var selvfølgelig med sangen i fokus. Amalie er 12 år og går i 6. klasse.

“Jeg var mega nervøs og spændt til første audition. Jeg skulle lyde lidt sur i sangen, så det var lidt nemmere. Når jeg først begynder at synge, så forsvinder min nervøsitet. Jeg synes, det var gået godt, manden der lyttede til mig sagde, at der ikke var noget, der skulle ændres, så var jeg mere rolig. Jeg skulle synge den en gang med teksten og en gang uden,” fortæller Amalie.

For at kommet til blindaudition, som vi skal se Amalie i aften – har det allerede været en lang rejse. Først sendte hun en video ind, så var der en telefonsamtale på en hel time med Amalie og så en halv time med hendes mor. Så var der miniworkshop i København, med en masse interviews og møde med en børnepsykolog. Man skulle hilse på holdet, se scenen og snakke med koreografer. Den første workshop var i februar 19, hvor der stadig skulle sies nogen fra.

Joey Moe, Mette Lindberg og Wafande i det velkendte Voice Junior studio

Amalies mor modtog et telefonopkald den 8. februar, her stod det klart, at Amalie var gået videre og nu skulle have chancen foran dommerne, Joey Moe, Mette Lindberg og Wafande.

“Jeg var glad, men også stille og rolig. I maven havde jeg en wow-følelse. Jeg tror ikke, at det var gået op for mig. Jeg var afslappet, da jeg kom ind på scenen, og jeg havde mikrofonen i hånden. Jeg synes, at jeg lød bedre i mikrofonen, og så begyndte jeg bare og synge og gøre de ting min musicallærer, Sanne, havde lært mig”, siger Amalie og fortsætter, “Det er en drøm for mig at være med i Voice Junior, fordi jeg godt kan lide at synge. Da jeg var mindre så jeg Voice Junior. Jeg har hele tiden tænkt, at det skulle jeg prøve, og var jeg ikke god nok, så måtte jeg prøve igen og igen til, jeg var”.

Så kom der endnu en workshop, som tog en hel dag. Der blev filmet mange situationer. Og så kom dagen, hvor Amalie mødte op til selve tv-optagelsen. Her mødte hun ind om formiddagen med sin mor, mormor, morfar og veninden Celina. Hun var der hele dagen til små optagelser, inden det gik løs på scenen om aftenen. Resultatet kan vi se i aften.

Amalie skal synge “Same old love” med Selina Gomez, se hende og de mange andre talentfulde børn, når Voice Junior ruller på skærmen klokken 20.00 på Kanal 5, skulle du være forhindret kan du se det på D-Play.

www.ibc.dk/hf-og-vuc/
Annonce