Louis Nielsen tilbyder gratis synstest med sundhedstjek til og med den 2. november. Det sker for at sætte fokus på optikerkædens nye undersøgelse, der konkluderer, at mange mennesker ikke oplever symptomer på behandlingskrævende øjenlidelser.

Lige nu og til og med den 2. november tilbyder Louis Nielsen Fredericia sin synstest med sundhedstjek, KompletSyn, gratis. Det sker fordi butikken og chefoptiker Michael Biegala ønsker at sætte fokus på, at det er vigtigt at få undersøgt øjnene regelmæssigt. Også selvom man ikke selv mærker symptomer, der kan antyde, at noget er galt med synet eller øjnene.

En ny undersøgelse fra Louis Nielsen byder nemlig på en opsigtsvækkende konklusion: 80 procent af de danskere, der inden for det seneste år er blevet undersøgt og henvist videre i sundhedssystemet af Louis Nielsens uafhængige øjenlægenetværk, havde ikke oplevet symptomer på øjensygdomme, inden de besøgte Louis Nielsen.

Louis Nielsen har, som den eneste aktør i den danske optikerbranche, tilknyttet et øjenlægenetværk, der undersøger patientsager fra kædens optikere. Siden opstarten i 2018 har netværkets uafhængige, højt specialiserede danske øjenlæger tilsammen vurderet knap 10.000 patientsager fra Louis Nielsens optikere landet over.

– Hele 80 procent af de patienter, vores øjenlægenetværk har vurderet og henvist videre, havde ikke selv oplevet symptomer før besøget. Mange af dem besøgte vores butik i en tro om, at de skulle have nye briller, men det viste sig altså, at de havde symptomer, der krævede videre behandling. Det understreger, hvor vigtigt det er at få undersøgt synet regelmæssigt for at kunne sætte ind overfor øjensygdomme i tide, siger Pernille Lindhardt Mikkelsen, der er klinisk fagspecialist hos Louis Nielsen.

Det kan betale sig at tage øjnene alvorligt
Derfor tilbyder Louis Nielsen Fredericia nu sin synstest med sundhedstjek gratis for at tilskynde byens borgere til at få foretaget en synstest.

– Vi ved, at det kan betale sig at få foretaget en synstest med sundhedstjek regelmæssigt. Jo tidligere vi kan opspore øjensygdomme jo bedre, men det kræver naturligvis, at danskerne kommer ned til os og får undersøgt synet, fortæller Pernille Lindhardt Mikkelsen og forsætter:

– En synstest med sundhedstjek kræver, at man sætter en halv time af. Det er i sig selv ikke længe, og det kan have stor betydning i sidste ende, spare tid og ikke mindst, i yderste konsekvens, redde synet, fortæller Pernille Lindhardt Mikkelsen.

Hver dag mister tre til fire danskere synet, og det anslås, at der på nuværende tidspunkt er cirka 65.000 blinde og svagsynede i Danmark. Men sådan behøver det ikke at fortsætte i fremtiden, for med regelmæssige synstest kan hele 50 procent af alle synstab forebygges.

Man skal ikke blive skræmt
Louis Nielsen Fredericia slår fast, at det ingenlunde er en skræmmekampagne, butikken har gang i. Louis Nielsen lægger blot sine tal frem og anbefaler regelmæssige synstest, hvilket Optikerforeningen også anbefaler.

– Vi får ikke noget ud af at skræmme folk, absolut ikke, og det er vi slet ikke interesserede i. Vi har været med til at redde synet på flere tusinde danskere, og i mange tilfælde skyldes det, at vi har opdaget symptomerne i tide, fortæller Pernille Lindhardt Mikkelsen.

Louis Nielsen Fredericia tilbyder gratis synstest med sundhedstjek til og med den 2. november, og chefoptiker Michael Biegala håber, at butikkens indsats kan tilskynde borgere, der ikke har fået foretaget en synstest længe, til at besøge butikken.

https://www.facebook.com/menyfredericia/