På Vejle Landevej ligger der en minkfarm, men indehaver Thomas Søgaard ønsker ikke at udtale sig.

Onsdag meldte Statsministeriet ud, at alle mink i Danmark skal aflives som følge af Covid-19 situationen. I midten af juni blev de første minkfarme i Nordjylland konstateret smittet med Covid-19, og virusset har siden bredt sig til 207 farme fordelt i Jylland, optalt pr. 4/11.

Statens Serum Institut har tidligere fundet forskellige mutationer af Covid-19 i de danske mink, som ikke påvirkede vacciners effekt, og på anbefaling af veterinær- og sundhedsmyndighederne besluttede regeringen den 1. oktober at slå alle smittede besætninger samt besætninger inden for en radius af 7,8 kilometer ned. 

Det er afgørende at aflivningen af minkene sker hurtigt. Derfor indfører regeringen nu en ekstra tempo-bonus på 20 kr. pr. mink, hvis minkavleren får tømt sin besætning inden for 10 dage – dog 5 dage for besætninger under 7.500 dyr. 

På Vejle Landevej i Fredericia har Thomas Søgaard minkfarmen Søgaard Mink, og vi ville gerne have forholdt ham situationen, men Thomas Søgaard oplyser, at han ikke ønsker at udtale sig på nuværende tidspunkt.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer