Onsdag afholdt Danmarks Lærerforening kongres, og en af deltagerne var formand for Fredericia Lærerforening, Per Breckling, der også sidder i Danmarks Lærerforenings hovedsbestyrelse. På kongressen blev der blandt andet valgt ny formand i stedet for Anders Bondo Christensen.

Kongressen var ikke som den plejer. Der var restriktioner på som følge af Covid-19 og det medførte blandt andet, at man havde mundbind på, når man gik rundt, samt at de nødvendige afstandskrav skulle overholdes.

»Det var en helt anderledes reduceret kongres. Vi havde forkortet den til, at det kun var en-dags-kongres, så man kunne tage derover og hjem samme dag. Vi var i et lidt anderledes konferencemiljø og hver gang man rejste sig, tog man mundbind på og sprittede af. Det var mærkeligt, men sådan er det i disse tider. Vi havde tre vigtige punkter. Arbejdstidsaftalen, krav til overenskomsten 2021 og så har vi valgt ny formand. Det var en underlig situation, og virkelig mærkeligt at se en fyldt sal med mundbind på. Selv når man skulle på talerstolen, skulle man tage det på. Men vi kom over det, og det var en god kongres med god debat og gode beslutninger,« siger Per Breckling.

Det var en anderledes kongres med mundbind. (Foto: Danmarks Lærerforening)

Arbejdstidsaftalen sker blandt andet i samarbejde med Kommunernes Landsforening.

»Vi havde en rigtig god snak, og skal have lavet en arbejdstidsaftale fra næste år i samarbejde med KL og skolelederne. De er med på den. Det ser jeg som en rigtig god ting i forhold til at få aftalen i hus og give forbedrede arbejdsvilkår til medlemmerne,« siger Per Breckling.

Et af kongressen væsentligste punkter var valget af ny formand, idet Anders Bondo Christensen i august meddelte, at han ikke ville genopstille. I stedet var der kampvalg mellem Gordon Ørskov Madsen (fik 156 stemmer, svarende til 52,3 %), Morten Kvist Refskov (fik 140 stemmer, svarende til 47 %) og Anders Liltorp (fik 2 stemmer, svarende til 0,7 %). 

»Der var tre gode kandidater, så der var god debat om hvad de ville kunne bidrage med. Jeg tænker, at han skal samle foreningen igen, så vi stadig står sammen. Det gjorde vi allerede efter afstemningen,« slutter Per Breckling.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer