Under Kulturnat i August fik den lokale kunstmaler Desireé Emilie Letman ideen om at male med lokale børn og unge på J. B. Nielsens Plads. Det kom der et flot billede ud af, som hun ønsker at sælge på auktion til fordel for de danske hospitalsklovne.

– Det var en spontan idé med at tage på markedet og tage et maleri med. Det får jeg ikke noget ud af, så jeg tænkte, at jeg ville ud og tale med nogle mennesker og fik en ide med at tage et lærred med, og børn er nemme. De mindre børn kan godt lide sjove aktiviteter, og de er gode til at udtrykke sig kreativt uden at tænke så meget over det, selvom man er genert, så er de bedre til at gøre noget. Det er en leg for dem, siger Desireé.

Børnene fik fri leg og kunstneren havde billeder med af forskellige dyr som referencer på mobilen. En ad gangen udtrykte de deres yndlingsdyr på samme lærred.

Børnene var koncentreret, da de skulle portrættere deres yndlingsdyre

– Det blev en lille workshop, hvor de var i fokus, og så fik jeg dem til at skrive deres navn under dyret, siger Desireé.

Hvorfor skal det lige være Hospitalsklovnene som skal have beløbet fra auktionen?

– Det vil jeg, fordi det passer godt sammen. Det er skabt af børn, og det er til børn. Det kommer dem til gode, og hospitalsklovnene gør en stor indsats for mennesker, der har det hårdt, og det kan jeg også godt lide. Jeg vil skabe glæde, og så har jeg den indstilling, at alt er muligt. Det er også det budskab jeg vil frem med. Det er kun en selv, der er ens egen største begrænsning, fortæller Desireé.

Desireé maler kunst på fuldtid nu, og hendes værker kan blandt andet ses på Galleri 39 i Fredericia, og samtidig er hendes yndlingsmotiv fugle, da hun maler mest dyr.

Hvorfor er dyr et spændende motiv for dig?

– Jeg er vokset op med dyr som barn, og vi har været på mange udenlandske rejser min mor og jeg. Det handler om at være fri og være sig selv. Der skal ikke være nogen krav til en, og fugle udstråler frihed, når de flyver rundt. Jeg er bare vild med farver, og især rød, udtrykker Desireé.

Hun startede med at male, da hun var 11-12 år og det var meget tilfældigt. Hun kunne godt tænke sig at male, og så var hun på kursus med andre børn og her blev gnisten tændt.

– Det var fedt at sidde med penslen og blande farver, og være fri for tanker. I dag bruger jeg det som en slags meditation men det er også mit arbejde, beskriver Desireé om sin passion.

For tiden arbejder hun på en bestillingsopgave hvor hun inddrager kunden meget i projektet.

– Jeg var ude hos hende og spurgte, hvad hun kunne tænke sig, og jeg havde eksempler med. Vi fandt nogle fugle, og så startede jeg med at skitsere det. Hun var med i hele processen i forhold til, hvordan alt skulle fremkomme. Jeg kan hurtigt se mig blind på det, så jeg synes det er rart med en form for sammenspil. Jeg skaber det ud fra mig selv, men det er godt at få ideer ude fra, da det trods alt er hende, der skal have værket, siger Desireé.

På hendes Facebook side vil værket som er lavet af børn på Kulturnatten snart komme til salg, du kan følge auktionen her:

https://www.facebook.com/Art-by-D-Letman-110636203690490/

Den lokale kunstner
Værket fra børnene