Socialdemokratiet i Fredericias nye Folketingskandidat, Jens Jonatan Steen, var i weekenden på besøg hos en gruppe rumænske lastbilchauffører på Fredericia Havn.

På havnen i Fredericia kører mange lastbiler både til og fra. Der er travlt, men det er kun godt for Danmark og i særdeleshed Fredericia. Men for Jens Jonatan Steen er der dog skår i glæden. På havnen mødte hanen gruppe rumænske chauffører over en hjemmelavet suppe.

“Social Dumping er langtfra forbeholdt slumlejren i Padborg”

“Jeg var nede forbi havnen i Fredericia og så hvordan chauffører som Luca, Victor og de andre lever. Det her kan vi simpelthen ikke være bekendt at tilbyde mennesker på det danske arbejdsmarked i 2018,”siger Jens Jonatan Steen til Fredericia AVISEN.

“Vi kan ikke acceptere en praksis hvor Rumænske chaufører, som dem her, bor i deres biler i månedsvis, laver mad under fronten på lastbilerne og går i bad på lokummerne,” siger Jens Jonatan og fortsætter:

“De fortalte at deres løn lå mellem 1500-2000 euro i måneden alt afhængig af hvilken vognmand de kørte for. Men fælles for dem alle var nul feriepenge, løn under sygdom og pension. Alt sammen ting vi tager for givet i et reguleret dansk overenskomstdækket arbejdsmarked.”

“Det er chokerende at se hvordan chauffører som Luca og Victor, der arbejder med at køre fragt rundt i Danmark lever. Det er fuldstændigt uacceptabelt,” fortæller Jens Jonatan.

“Problemet skal løses“

“Vi skal have dem på danske løn og arbejdsvilkår hurtigst muligt, ligesom vi skal straffet de vognmænd, der udnytter systemet. Det her er både en national og en europæisk dagsorden, som kommunerne slet ikke kan løse alene. Det skal løses på Christiansborg og af den borgerlige regering, som nærmest har afvist socialdumping som et reelt problem” siger Jens Jonatan Steen til Fredericia AVISEN og fortsætter:

“Det nationale politiske svigt fra højrefløjen skal afløses af massive i investeringer i kontrollen af arbejdsvilkår, nummerplader og chauffører. Alle regler skal overholdes og vognmændene skal straffes hårdt for alle brud på reglerne. Vi kan ikke være det bekendt overfor hverken de udenlandske chauffører eller det danske arbejdsmarked.”

“På samme måde skal have skabt fair bevægelighed og ikke bare fri bevægelig. Det her er også en Bruxelles-og EU-kamp, som skal kæmpes uanset hvor lang den bliver. Chauffører der arbejde månedsvis i Danmark, skal selvfølgelig kører under danske forhold,” slutter Jens Jonatan Steen, Folketingskandidat for Socialdemokratiet i Fredericia.

Annonce