Fredericianske Diana List Nielsen Jensen laver grafisk kunst – en kunstgenre, der inspirerer og tager form. For Diana er det muligheden for at kombinere det kunstneriske med de værktøjer, hun til dagligt arbejder med som grafiker – dog med den store ændring, at hun ikke laver den grafiske kunst med baggrund i konkrete bestillinger, derimod er det hendes originale tanker, ideer og udsyn, der ses i kunsten.

“Da idéen opstod var billederne ikke tænkt til andre end mig selv, men da efterspørgslen pludselig blev stor, ændrede mine planer sig. Det er vigtigt for mig, at det ikke bliver et masseprodukt, som alle ejer, og det er vigtigt, at jeg kan stå fuldstændig inde for det færdige produkt,” fortæller Diana og fortsætter:

“Jeg har valgt, at der max laves 10 stk. af hver udgave, så alle købere får et unikt produkt – som jeg selv ville have ønsket det. Designet har ikke taget hensyn til trends eller efterspørgsel, men udelukkende hvad jeg selv synes er pænt. Det har været vigtigt for mig ikke at gå på kompromis med kvaliteten på indramningen og materialevalget, da dette er en del af det færdige kunstværk, som jeg alt sammen selv vil have indflydelse på. Designudtrykket, eksklusiviteten og holdbarheden kan jeg alt sammen stå inde for.”

“Designmæssigt har farvesammensætningen været en af de vigtigste faktorer for mig. De farver vi vælger at omgive os med, har nemlig utrolig stor betydning for, hvordan vi føler os, og hvilken personlighed, vi hver især har. Farver symboliserer forskellige værdier, og det har været en af de grundlæggende idéer med disse billeder. Udover farvevalget har naturen omkring mig haft stor betydning for designet. Natur og genkendelighed giver en ro, og er en god kontrast til de flotte farver, der alle larmer lidt,” uddyber hun og fortæller om det færdige billede:

“De færdige billeder er lavet af det bedste materiale, og plakaterne kan kun købes indrammet, hvilket sikrer mig et ensartet eksklusivt udtryk. Papiret er nøje udvalgt, og printet er lavet på en UV-printer for at opnå den længste holdbarhed og en langsigtet investering. Kunstplakaterne kan alle hænge enkeltvis, men kan også kombineres, så der hænger flere sammen. Farverne matcher på kryds og tværs, så det er kun fantasien, der sætter grænser.”

Kan du sige lidt mere om, hvorfor du startede med den grafiske kunst?

“Som jeg fortalte, så startede jeg faktisk med at lave det til mig selv og vores indretning af vores hjem. Flere synes, at det var spændende, og ville høre om muligheden for, at jeg lavede noget til dem. Det har så taget mere fart, og nu har jeg gjort det muligt for alle at bestille, det jeg laver, men som skrevet under reglerne, at der kun er 10 af hver slags,” fortæller Diana.

Hvordan er du nået hertil?

“Jeg tog en lidt alternativ vej. Efter min studentereksamen startede jeg faktisk på radiografuddannelsen, men det viste sig ikke at være mig. Jeg har altid haft en interesse for det grafiske, hvorfor jeg gik i lære som grafiker. I dag arbejder jeg som grafiker hos PR Offset, men jeg lavede faktisk også tidligere værker a la den grafiske kunst, men det blev meget på bestilling, og ikke med mine egne ideer. Derfor skulle det være anderledes nu. Jeg vil fortsætte med at lave det så længe det er sjovt,” svarer Diana.

Hvordan bliver dine værker til?

“Jeg tror faktisk, at det er meget lige kunstmaleren, der går ned til sit atelier. Jeg går også til og fra mine værker, nogle produceres over flere dage og uger. Jeg går meget op i at levere et færdigt produkt som matcher mine kriterier. Derfor er produktet også lidt dyrere end normalt, da alt fra rammer til print er af høj kvalitet. Det printes eksempelvis via en UV-printer, der sikrer, at det kan klare sollys. Det betyder også, at billedet ikke mister farver eller falmer. Rammerne er også produceret i det bedste materiale,” fortæller Diana og slutter, da vi spørger til drømmen med den grafiske kunst:

“Lige nu har jeg kastet mig ud i det, og det er sjovt – og det bærer meget, at jeg nyder at lave det, og jeg kan få lov at udtrykke mig via grafikken.”

Se flere værker i galleriet nedenfor

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer