Louis Nielsen i Fredericia minder om vigtigheden af at få tjekket synet løbende og inviterer derfor til gratis synstjek i butikken den 2. og 3. september. Der er begrænsede pladser, så tilmelding er nødvendig

Louis Nielsen i Fredericia tilbyder gratis synstjek i butikken i Gothersgade 3 mandag den 2. og tirsdag den 3. september. Her vil chefoptiker Michael Biegala og butikkens optikere tilbyde gratis konsultation og rådgivning på synsområdet. Det sker sammen med den erfarne optiker og synsekspert, Dorte Scheel, der har over 30 års erfaring.

– Vi øger løbende vores fokus på kundernes øjensundhed, og derfor tilbyder vi gratis konsultation og rådgivning den 2. og 3. september, hvor vi undersøger om dit syn har ændret sig og om dine briller stadig passer til dit syn. Vores dygtige optikere står klar, og det samme gør Dorte Scheel, og vi håber, mange vil benytte sig af muligheden, fortæller chefoptiker Michael Biegala.

Et synstjek er altså både for dig, der ikke er brillebruger, og for dig, der i forvejen bruger briller, men som ønsker at få tjekket, om de fortsat passer optimalt til dit syn.

– Ved en synstest foretager vi en måling af øjets fokusering, som kan give vigtig information om, hvorvidt briller og syn stadig passer sammen, fortæller Michael Biegala og fortsætter.

– Med tiltag som disse slår vi et slag for, at folk husker at passe på deres øjne og få dem tjekket jævnligt – præcis som man også går til tandlægen løbende.

Pas godt på synet
Louis Nielsen rækker som optikerkæde ind i sundhedsområdet, og i flere år har butikken arbejdet med sundhedstjek af øjnene i forbindelse med den almindelige synstest, og her opdager de løbende kritiske sygdomstegn.

Således har optikerkæden nu flere tusinder dokumenterede sager, hvor der er registreret enten syns- eller livstruende sygdomme i forbindelse med et sundhedstjek.

– Helt så dystert er det heldigvis kun sjældent, men ikke desto mindre illustrerer sagerne, at det er vigtigt at huske de regelmæssige synsundersøgelser, da synet og øjnene udvikler sig hele livet, fortæller Michael Biegala.

En undersøgelse foretaget for Louis Nielsen og Dansk Blindesamfund i 2018 viser, at 50% af alle synstab i Danmark kan undgås, hvis danskerne var bedre til at få undersøgt deres syn regelmæssigt.

Vil se flere i øjnene
En undersøgelse fra 2017 foretaget for Louis Nielsen viser samtidig, at 81 % af danskerne anser synssansen som den sans, de mest nødigt vil undvære. Mange undlader dog alligevel at få undersøgt øjnene og opsøger først en optiker eller øjenlæge, når de oplever problemer med synet, men det er ikke en praksis, som hverken Louis Nielsen, Optikerforeningen eller de danske øjenlæger anbefaler.

– Hvis man først reagerer, når man oplever symptomer, kan det være for sent. Derfor anbefaler vi, ligesom branchen i øvrigt, regelmæssige synstests hvert andet år. Vi håber med dette tiltag at kunne se flere i øjnene, forklarer Michael Biegala.

Unikt samarbejde med øjenlæger
Louis Nielsen har som de eneste i branchen oprettet et uafhængigt øjenlægenetværk, som består af ni højt specialiserede øjenlæger.

Vurderer Louis Nielsens optiker, at der er uregelmæssigheder, der kræver yderligere undersøgelse, på baggrund af synstesten, sendes billederne straks videre til øjenlægenetværket. Øjenlægenetværket svarer tilbage med en faglig vurdering, oftest inden for 12-24 timer – og senest inden for 72 timer.

– Finder vores optikere symptomer på noget, der skal undersøges yderligere, sender vi straks billederne af patientens øjne videre til vores netværk af øjenlæger, som vurderer patientsagen og henviser patienten videre til rette behandlingssted, f.eks. en praktiserende øjenlæge eller et hospital, hvis det er nødvendigt, fortæller Michael Biegala.

Da det netop er øjenlæger, der vurderer sagerne og udarbejder henvisningerne, sikrer netværket en særlig høj henvisningskvalitet, respons og behandlingstid.

Pladserne til arrangementet fordeles efter først-til-mølle-princippet. Det er gratis, og tilmelding kan ske i butikken hos Louis Nielsen i Fredericia eller på tlf. 96325204.