Fotograf Helle S. Andersen fra Fredericia  blev overdynget med roser  og anerkendelse ved Colour Art Photos billedkonkurrence hvor hun søndag blev kåret til årets og landets dygtigste portrætfotograf. Det var Hotel Fredericia, der i weekenden dannede rammen om kåringen af årets CAP (Colour ART Photo) Portrætfotograf, hvor fotograferne var samlet.

Det blev til en guldmedalje, to sølvmedaljer, fire bronzemedalje og et diplom og samlet gjorde den flotte medaljehøst hende til årets Portrætfotograf 2029. Den lokale fotograf er både stolt og beæret.

Årets Portrætfotograf er den der får flest point sammenlagt i portrætkonkurrencen.

For mig er det jo næsten som at vinde en grammy eller mere. Det er virkelig stort, det er ikke sikkert, at jeg kommer til at opleve det igen”, siger den stolte fotograf, der ellers ikke er uvant med at vinde medaljer.

Helle S, Andersen der har studier i både Fredericia og Vejle, har tidligere gjort sig bemærket i diverse billedkonkurrencer og har også vundet priser på netop hendes fantastiske portrætter. I år blev det så til endnu en titel. Colour Art Photo er et frivilligt samarbejde mellem professionelle portrætfotografer i hele landet. Formålet med samarbejdet er at styrke den selvstændige fotograf, samt udvikle den gennem konkurrencer og andre samlinger

I alt deltog hun med 10 billeder i konkurrencens forskellige kategorier.

Knap 200 billeder var med i konkurrencen og det er blot anden gang, at brancheforeningen kårede Årets Portrætfotograf. 5 udvalgte dommere foretog den individuelle bedømmelse af næsten 200 billeder i løbet af februar og valgte altså Helle S. Andersen som den bedste.

Det er så stort og jeg var oppe imod et hårdt felt”, siger Helle.

Jane R. Ohlsen er udlært hos Helle S. Andersen i Fredericia var den der blev årets portræt fotograf sidste år, og mesteren fulgte således eleven denne gang.

Helle S. Andersen har haft studie i Fredericia siden 1993 og i Vejle siden 2009 og hun har gennem alle årene deltaget i konkurrencer.

Leave a Reply