Socialdemokratiet blev de helt store vindere af skolevalget – og Fredericia var bestemt ingen undtagelse. Med 30,6% af stemmerne i Fredericia Kommune var de unge socialdemokrater næsten dobbelt så store som de nærmeste efterfølgere. Det gør den lokale formand, Stine Høeg, stolt.

Med 30,6% af stemmerne i Fredericia sikrede Socialdemokratiet den røde blok en valgsejr på 51,8% af stemmerne i kommunen. Da Stine Høeg tidligere i januar blev valgt som ny formand havde hun et klart mål: De unge socialdemokrater skulle vinde skolevalget. Målet er nu nået – og det gør formanden stolt.

“Jeg er så mega stolt af alle medlemmerne i DSU Fredericia. Der er rigtig mange af dem der har været ude i nær og fjern for at debattere under skolevalget, og selv har jeg da også rejst Sydjylland tyndt med det socialdemokratiske budskab”, siger Stine Høeg til Fredericia AVISEN.

“Vi har kørt en skolevalgskampagne der bygger på de socialdemokratiske kerneværdier, og heldigvis bakker de unge op. Vi har talt meget om klimaspørgsmålet, og her tror jeg at vi i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom har en løsning, som mange unge kan se sig selv i”, fortæller Stine og fortsætter:

“Vi har fortalt om den stigende børnefattigdom i Danmark, hvor over 12.000 børn lever i fattigdom. Det er skræmmende og det kræver en stor indsats. Det er Danmarks unge helt enige i. Desuden har vi lagt meget vægt på vor tids største udfordring: Psykisk sårbarhed. Alt for mange unge, især unge piger, har ondt i livet. Det må og skal vi gøre noget ved!”.

“Vores mærkesager betyder selvfølgelig meget for os i DSU, men vi bliver kun endnu mere sikre i, at det er en vigtig kamp at kæmpe, når vi oplever så stor en valgsejr som vi har gjort her ved skolevalget i 2019. Det giver endnu mere blod på tanden til den kommende Folketingsvalgkamp og EU-valgkamp. Selvom vi har vundet skolevalget stopper vi ikke her, vi skal lave en hattrick og vinde de to næste valg også”, slutter formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i Fredericia, Stine Høeg.

www.fhk.dk