Victor Skillhammar stod til at få en lille rolle til næste sæson, og FHK ville have en spiller, der ikke er billig på lønningslisten til at være i baggrunden. Derfor var det godt set at lade den svenske playmaker skifte allerede nu.

Der var store forventninger, da FHK hentede Skillhammar fra den spanske ligaklub Benidorm. Inden opholdet i Benidorm havde han bombet løs for norske Halden i tre sæsoner, hvor han lavede 406 mål.

Især blev Victor Skillhammars speed fremhævet og i træningskampene var der tydelige tegn på, at der var noget om snakken. Især husker jeg en kamp mod SønderjyskE, hvor vi var flere, der sad med en “wow-følelse” efter svenskeren ført bolden voldsomt hurtigt op i kontrafasen uden at lave fejl.

Desværre blev Skillhammar skadet i en træning op til kampen mod KIF Kolding på udebane. I skadesperioden, som viste sig at være længere end først antaget, slog Kristian Stoklund til og storspillede gang på gang.

Det gjorde, at trænerteamet naturligvis valgte at foretrække Stoklund, da man var 100 procent sikker på hvad man fik med den målfarlige playmaker. Hen mod jul fik Skillhammar enkelte indhop hist og her, hvor han ikke rigtigt fik muligheden for at vise sig frem, og planen var derfor, at han skulle spille sig i form i træningskampene i januar.

Så langt kom FHK og Skillhammar aldrig. Svenskerens renomé i norsk håndbold er fortsat intakt efter de flotte sæsoner i Halden, og derfor slog 1. divisions nummer tre, Kristiansand, til og hentede ham i bestræbelserne på at forsøge og rykke op i den norske liga.

Skillhammar ville formentlig have haft svært ved at tilspille sig en stor rolle på FHK-holdet i foråret, og med tilgangen af Nicolaj Nørager til næste sæson, ville der blive endnu længere vej til spilletid. Derfor var det en optimal løsning for alle parter.

Den svenske bagspiller er formentlig ikke en billig herre at have rendende, og med en mindre rolle i udsigt har det været i begge parters interesse at finde noget nyt til Victor Skillhammar.

Nu venter der et forår, hvor FHK mangler en klassisk playmaker som alternativ til Stoklund, men ligesom man klarede den situation i store dele af efteråret, kan det også lade sig gøre i den resterende del af sæsonen.

Der er flere muligheder i Jesper Houmarks trup. Man kan rykke Rune Andersen eller Rune Schrøder ind som playmaker og spille med en endnu større skudtrussel på den position, og man kan også give det lokale talent Anders Sell chancen. Sell har været en stor profil på klubbens 2. divisionshold og det lægger i kortene, at han snart skal tage næste skridt og enten være et reelt alternativ i FHK’s ligatrup eller skifte til en 1. divisionsklub for at spille på et højere niveau.

Hvor om alt er, så har FHK og Skillhammar fundet en løsning, der er win-win. FHK får frigjort lønkroner, der ellers var brugt til en spiller uden en stor rolle, og Victor Skillhammar kommer til en klub, hvor han formentlig får den spilletid han vil have.

https://www.billet.dk/dizzy-mizz-lizzy#tour

Skriv et svar