Forside Debat Løkkes fiksfakserier løser ikke sundhedsvæsenets udfordringer

Løkkes fiksfakserier løser ikke sundhedsvæsenets udfordringer

DEL
Foto: Folketingskandidat for SF, Karina Lorentzen,

Af Pia Olsen Dyhr, formand for SF, og Karina Lorentzen, spidskandidat i Vejle, Kolding og Fredericia, Sindalvej 4, 6000 Kolding

Der er meget struktur og omorganisering i Løkkes sundhedsreform, men for få penge og løsninger på de virkelige udfordringer i sundhedsvæsnet: at der mangler ressourcer, der mangler hænder og der mangler tid til omsorg.

Det holder heller ikke en meter, når Løkke forsøger at sælge reformen som en nærhedsreform. Faktum er, at den vil flytte beslutningerne længere væk fra borgerne og de udfordringer, de oplever i hverdagen med et sundhedsvæsen, der hverken har tid eller hænder nok til at hjælpe dem.

Pia Olsen Dyhr (SF)(Foto: Steen Brogaard)

Hvem skal stå på mål for borgerne i Tønder og Vejen, når de direkte valgte politikere i regionsrådet fjernes og mulighederne for at få lokal indflydelse devalueres til et patient- og pårørenderåd, der giver en lille gruppe frivillige mulighed for at kigge staten over skulderen, og hæve stemmen i håb om at blive hørt, hvis de er uenige. Det vil gøre det meget sværere for befolkningen i vores yderområder og landdistrikter at råbe systemerne op, når hvis sygehuset i Vejle trues, eller lægemanglen i Esbjerg skal løses.

Men ikke nok med at nærdemokratiet forsvinder og beslutninger flyttes væk fra vores område, så er Løkkes plan også underfinansieret. 8,5 mia.  over seks år kan lyde som mange penge. Men sandheden er, at der er brug for 11 milliarder ekstra om året, hvis vi alene skal følge med befolkningsudviklingen med flere ældre. Det beløb er hvad Finansministeriet har regnet sig frem til.

Det er flere varme hænder vi har brug for, hvis vi skal sikre den tryghed og omsorg, vi som noget naturligt forventer, som patienter og pårørende. Der er ikke brug for flere usikre centraliseringsøvelser fra Løkkes hånd. Sådan en øvelse løser ikke de virkelige udfordringer i sundhedsvæsenet; at der mangler hænder og tid til omsorg og pleje.

Karina Lorentzen

Byrådsmedlem for SF i Kolding Kommune

Social- og Sundhedsudvalgsformand i Kolding Kommune

Folketingskandidat for SF

https://danbolig.dk/bolig/fredericia/7000/villa/2452761p018-245
Annonce – klik på billede for at se huset
DEL