Forside EP19 Løkke i Fredericia: EU vedrører os alle

Løkke i Fredericia: EU vedrører os alle

DEL
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Statsminister og formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, besøgte torsdag eftermiddag Fredericia til en fyraftensøl og en opfordring til at stemme på Venstre i Sydjyllands kandidat til Europaparlamentet, Asger Christensen.

Der summede af liv allerede i god tid før Statsministeren ankom. Asger Christensen og den lokale folketingskandidat Tobias Jørgensen gik rundt og talte med de, mange fremmødte, men der blev også tid til at glædes over besøget.

“Det er da stort, at formanden og landets statsminister på den måde bakker mig op. Vi lavede aftalen allerede for fire måneder siden, og selvom der er udskrevet et andet valg i mellemtiden, så holder Lars sit ord, men det er jo meget kendetegnende for både ham og Venstre”, lød det fra Asger Christensen.

Asger Christensen, Venstre. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Tobias Jørgensen er udover at være folketingskandidat også en stor støtte af Asger, så han glæder sig også over det fine visit.

“Det er en god måde at give det sidste frem mod det vigtige valg til Europaparlamentet. I Fredericia giver vi fuld gas på EP-valget indtil søndag, så kan vi tage folketingsvalgkampen derefter”.

Da Løkke kom frem, efter en lang tur med trafik over Fyn, tog han sig tid til at hilse på så mange som muligt, inden han skulle på scenen, eller i dagens anledning pallerne.

“Jeg har givet min stemme til Venstre”, lød det fra en hæs Løkke, “Og det håber jeg også at mange danskere vil gøre både på søndag og på Grundlovsdag”, fortsatte han.

“Det er vigtigt, at vi husker valget på søndag. Det er et meget vigtigt valg, for der er ikke nogle af de dagsordener der arbejdes med i EU, som ikke er relevante for Folketinget”, sagde Lars Løkke Rasmussen, inden han begyndte at tale om den frie bevægelighed.

“Vi er i Fredericia, porten til Europa. Den frie bevægelighed er helt unikt, og noget vi næsten tog for givet indtil der gik hul i det i 2015. For de unge i hvert fald, vi ældre husker lange køer for at komme rundt”, sagde Løkke.

“Vi bekender os til det, det er hjørnestenen med den frie bevægelighed, det er det der har gjort Danmark rigere. 100.000’er af arbejdspladser er skabt heraf”, fortsatte han.

“Men vi skal sige fra når der er udfordringer med den frie bevægelighed. Det er der når vi endnu ikke har styr på de ydre grænser i EU. Så længe vi ser problemer med det og grænseoverskridende kriminalitet, så må vi passe på os selv. Det er også derfor vi er nødt til at opfinde et nyt system, en slags Schengen 2, så vi kan lave mere gennemtænkte og en mere permanent løsning”, forklarede Formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen.

“Vi lever i en tid der var svær at se for bare 10-15 år siden. Vi har en amerikansk præsident der bygger mure, der ikke holder kontakten over Atlanten. Vi har Brexit og Rusland med stormagtsdrømme. Og Erdogan i Istanbul, der hvis ikke valget går som man vil bare laver et nyt. Det er selvfølgelig noget man en gang imellem kunne ønske”, sagde Løkke med et grin. 

“Vi står over for ikke bare et, men to valg. Det ene handler om Danmark, hvilken retning vi skal gå her, og det andet om retningen for Europa, og så handler begge dele om det hele. Jeg er sikker på, at Asger vil kunne gøre os alle stor ære i Europa-Parlamentet”, lød det til slut fra landets Statsminister, Lars Løkke Rasmussen.

https://www.facebook.com/Jysk-Service-ApS-445120938834572/
DEL