Den britiske premierminister, Boris Johnson, meldte mandag aften ud, at England er gået i lockdown som følge af Covid-19 situationen i landet, men det får ikke konsekvenser for Premier League og resten af den profesionelle idræt.

Et af de helt store temaer henover julen og nytåret har været de begrænsninger, som Premier League-spillerne har været underlagt pga. et internt regelsæt i klubberne, der gjorde, at de kun måtte ses med deres hustand for at undgå smittespredning. Ifølge flere medier brød Manchester Citys Benjamin Mendy forbuddet nytårsaften, og om det får konsekvenser er endnu ikke meldt ud. 

Covid-19 har dog haft konsekvenser i netop City. I alt er seks Manchester City-spillere blevet smittet, og det seneste skud på stammen er Eric Garcia, der ifølge SkySports er blevet positiv sammen med medlemmer af Citys stab. Til at starte med blev det kendt i juledagene, at Kyle Walker og Gabriel Jesus var blevet smittet, og generelt er virussen blusset op i Premier League.

Trods at Manchester City er ramt af Covid-19 tilfælde vandt de over Chelsea.

Engelske medier beretter om, at der i den seneste testrunde, der har været for spillere og staben, har været 18 positive testresultater, og det er det højeste indtil videre i sæsonen, og det har i den seneste tid også medført aflyste kampe, men det er ikke bare sådan lige til, at en kamp bliver aflyst. Der er lavet en guideline til Premier League-klubberne, hvor der står, at de ikke er garanteret at få en kamp aflyst, hvis de har 14 eller flere spillere tilgængelige på en liste, som er indrapporteret som Premier League-spillere og blandt de 14 er U21-spillere ikke inkluderet. Eksempelvis har Manchester City 20 spillere på deres Premier League-holdliste, og de har seks spillere, der er ramt, hvilket er grunden til, at deres seneste kamp mod Chelsea blev gennemført. 

Hospitalerne er presset

Situationen i Premier League kommer i kølvandet på, at der er sket et generelt voldsomt opsving i smittede og døde. I det seneste døgn blev 58.784 registeterede med Covid-19 i Storbritanien, og det er rekordmange. Den nye virusvariant, der går under navnet B117, er ifølge eksperter, op mod 70 procent mere smitsom end den almindelige variant, og for at få styr på situationen har den britiske Premierminister, Boris Johnson, lavet en ny national nedlukning af Storbritanien.

»Vi har nu en ny variant, og den spreder sig med kritisk fart. Hospitalerne er mere presset end nogensinde. Vi forventer flere døde i den kommende tid, og det står klart, at vi bliver nødt til at gøre mere for at kontrollere smitten,« sagde Johnson på et pressemøde mandag aften.

For den menige britiske borger er der enkelte tilfælde, hvor de må forlade deres hjem, og det skal være en af følgende årsager:

  • For at arbejde, men kun hvis man ikke kan arbejde hjemmefra.
  • For at handle nødvendige varer som mad og medicin.
  • For at dyrke motion en gang om dagen på en lokation.
  • For at yde hjælp til andre sårbare personer.
  • For at tage til lægen eller lignende, eller for at flygte fra voldelige situationer. 

Den nye nedlukning af Storbritannien forventes at vare til midten af februar.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer