Siden 1892 har LO haft en lokal Fredericia-afdeling, men med det nye landsdækkende samarbejde i FH, er LO Fredericia fortid. Tirsdag afholdt man repræsentantsskabsmøde, hvor man besluttede at lukke LO Fredericia ned.

Bo Petersen har været formand for LO Fredericia i over 20 år. Derfor er det med vemod, at han nu sammen med de øvrige repræsentanter i denne uge skulle lukke LO ned. 

 »Det er meget specielt – og det har bestemt ikke været en behagelig opgave. Det er jo historisk. LO Fredericia har eksisteret siden 1892, men den 31.12.2020 er det slut,« siger Bo Petersen og fortsætter:

»Det gør ondt. Men det er resultatet af det nye samarbejde på landsplan, hvor Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er det samlende organ. Siden 13.april 2018 har man arbejdet med en lokal struktur, men først nu er man ved at være i mål, hvorfor FTF-regionerne og LO-sektionerne nedlægges. Det er naturligvis noget af en udfordring.«

Du har selv været formand i mange år, hvordan er det at lukke ned og være den sidste formand? 

»Det er svært. Det er jo et hjertebarn, der bliver lukket. Men sådan er det. Vi har eksisteret siden 1892  – og repræsenteret virkelig mange mennesker,« fortæller Bo Petersen og fortsætter:

»Nu får organisationerne, der var med i LO Fredericia penge retur, og derudover har vi brugt noget af den formue, der har været fra salget af Tillidsmandscenteret (Der lå i Købmagergade red.) og vores lokale på Valmuevej, på at få skrevet LO Fredericias historie fra 1992 til i dag. Der er en bog allerede, der dækker 1892-1992. Men Lokalhistorisk Arkiv har fået midlerne og opgaven nu.«

Hvad bringer fremtiden for jer tilbage i Fredericia? 

»Det kan jeg faktisk ikke sige så meget om endnu, men det bliver nok et samarbejde i Trekantområdet,« slutter Bo Petersen.

Bo Petersen er også formand for 3F Fredericia.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer