Fredag klokken 10:00 blev livreddersæsonen officielt skudt i gang, og på Østerstrand var det Helena Heerulff og Christian Holm Jørgensen, der havde tjansen.

Solen strålede ned fra en skyfrihimmel. Skoleklasser benyttede årets sidste skoledag til at tage en tur på Østerstrand, og der var flere, som benyttede det gode vejr til udendørsaktivtiter.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Ved livreddertårnet var Helena og Christian i gang med at sætte flaget op, og klokken 10:00 tog Christian ordet og sagde, at livredderne nu er klar til en ny sæson.

Eneste gang i år på Østerstrand

Livredderne Helena Heerulff og Christian Holm Jørgensen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Når man skal være livredder skal man igennem et længere uddannelsesforløb, og op til hver sæson ansøger man om et bestemt område.

“Det er eneste gang vi skal være her i år. Vi har ansøgt om området her omkring, og skal rundt på andre strande i resten af sommeren,” siger Helena.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Det er første år, at Helena og Christian er livreddere, og at Christian er blevet livredder er ikke et tilfælde.

“Jeg har sejlet meget, og har derfor også haft meget med sikkerhed omkring vand. Det er et lækkert sommerjob at have her på stranden, så det bliver fedt,” siger han.

Bad mellem flagene

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

På strandene er den primære zone, hvor livredderne holder særligt øje, markeret med rød-gule flag i strandkanten.

– Vi opfordrer altid badegæsterne til at bade mellem flagene, hvor livredderne har deres primære fokus. Så er chancen for at få hurtig hjælp størst, hvis man kommer i vanskeligheder, og det kan ske for selv den bedste svømmer. Livredderne bliver ofte tilkaldt af badegæster, som er i nød uden for den primære zone, hvor man løber en risiko for ikke at blive opdaget hurtigt, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.  

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning er på strandene hver dag kl. 10-18 fra den 28. juni til den 21. august. I havnebadene ved Fisketorvet og Islands Brygge i København samt i Aarhus Ø havnebad er der livreddere frem til 31. august.

https://www.6juli.dk/