Forside Fredericia Livredderne skaber smil og sikkerhed på Østerstrand

Livredderne skaber smil og sikkerhed på Østerstrand

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN har modtaget flere henvendelser fra Fredericanere der havde gode historier om livredderne på Østerstrand. Derfor slog Fredericia AVISEN vejen forbi til en snak med livredderne.

Sidsel Guldberg sendte os dette billede af Konrad og Luna på 4 år der havde en fantastisk oplevelse med livredderne.
Foto: Privat.

De er ikke til at tage fejl af. Med deres gule og røde tøj er livredderne fra TrygFonden til at kende. De huserer på Østerstrand ved det rød/hvide livreddertårn. I toppen af tårnet er er rødt og gult flag, ligesom der i vandkanten står to lignende flag.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

De to livreddere er i fuld gang med at skrive dagens første logbog da vi ankommer. Mai og Kamille er livredderne i dag, og de fortæller lidt om hvilke faste procedurer der er i jobbet som livredder. Eksempelvis skal de hver morgen lave en logbog med observationer omkring forholdene på stranden. Bagefter indrapporterer de blandt andet vejr, vind og temperatur til TV2 Vejret.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Da vi fortæller Mai og Kamille om de gode historier smiler de begge stort og fortæller, at det er fantastisk at være livredder.

“Man møder så mange glade mennesker. Vi får snakket med en hel masse forskellige i løbet af en arbejdsdag. Både om løst og fast, men mest fortæller vi dem om vores arbejde og prøver at fortæller noget om vandsikkerhed” fortæller Mai Laurberg.

“Vi har jo en ‘druknekæde’ vi arbejder ud fra. Det første punkt er forebyggelse, hvor vi taler med badegæsterne og spørger ind til om de kender baderådene – ja i det hele taget får en snak om vandsikkerheden” fortæller Kamille Herskind.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Derefter har vi en rolle i at informere om adgang og advarsel. Vi fortæller om hvilke forhold der er på stranden, forklarer om vores forskellige flag” fortsætter Kamille inden Mai stemmer i:

“I går havde vi eksempelvis det gule flag ude fordi der var fralandsvind. Det gule flag betyder, at man skal være særligt opmærksom. Vi snakkede med de folk der har oppustelige badedyr med, for det er ekstra farligt i fralandsvind”.

Altid på vagt

De to livreddere fortæller, at det er vigtigt at de altid er på vagt. Derfor sørger de også for jævnligt at rotere og patruljere på stranden.

“Det er vigtigt at vi ikke falder hen, vi skal altid være klar. Det er derfor vi sørger for at flytte os løbende – nogen gange er det en tur på badebroen og andre gange en tur op i tårnet” siger Mai.

“Vi skal heller ikke have solstik, så vi prøver at holde os i skyggen under vores parasol – ellers har vi også både en bøllehat og en kasket” fortæller Kamille.

Læs mere efter annoncen..

https://fredericiaavisen.dk/annoncering-og-partnerskab/
Skal du være annoncør på Fredericia AVISEN? Kontakt os på 26 20 08 16 eller ad@fredericiaavisen.dk

Netop det her med altid at være på vagt spiller en stor rolle for de to. Da vi skulle tage billeder var der ingen tvivl om, at de to altid er opmærksomme. Mai bad om, at billederne blev taget hvor hun kiggede ud over vandet – for det er deres job altid at være på vagt.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN
“Vi håber jo aldrig vi skal bruge det vi har lært”

Det ligger i navnet livredder, at man skal kunne redde liv. Men det er noget de to unge livreddere aldrig håber at få brug for.

“Vi har jo lært det, så vi kan hjælpe og redder liv hvis der er behov for det. Men vi håber jo at vi aldrig får brug for det. Vi prøver at forebygge så meget som muligt, så vi ikke får brug for at skulle redde liv” fortæller Mai.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN
Vær livredder for en dag

De mange gode historier vi har fået på Fredericia AVISEN omhandler livreddere der er gode til at vise tingene frem og tale med specielt børn.

“Hvis vi har tid og overskud til at gøre det ekstra, så gør vi selvfølgelig også det. Det kan være børn der er interesserede i udstyret eller noget, så fortæller vi gerne” siger Mai og fortsætter:

“Men hvis man rigtig vil prøve at være livredder, så er der livredderpatrulje på torsdag fra kl. 11 og igen 13:30. Der kommer to ekstra livreddere og viser alt udstyret frem. Her kan man se både boards, torpedoer og alt det andet udstyr”.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN
Stolte af at være en del af TrygFonden

TrygFondens koncept er meget gennemført – og det er de to unge livreddere meget stolte af. De er stolte af at være en del af TrygFonden.

“Det er så gennemført, at det er en fornøjelse af være en del af. Deres forebyggende videoer de har lavet, den nye malebog og de mange reklamer om de fem baderåd. Det er fedt at være en del af” fortæller Mai.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN
DEL