Fredericia AVISEN følger de to HTX-elever Mie og Valdemar. Vi har været på besøg på Gymnasiet HTX Lillebælt for at høre, hvad der er sket siden sidste besøg på skolen.

I en serie sætter Fredericia AVISEN fokus på livet på Gymnasiet HTX Lillebælt. Til at starte med introducerede vi de to 1. årselever, Mie Lynggaard Prætorius og Valdemar Øllgaard Greholm.

Siden introduktionen af dem er der sket flere spændende ting, og nu er det blevet tid til at høre om hvad.

Mie og Valdemar mødte os i skolens moderne rammer i Erritsø, hvor vi satte os ind i et mødelokale og startede ud med at tale om, at de har været på studietur i København.

“Vi var selvfølgelig en del på strøget, men vi har også lavet faglige ting. Vi var blandt andet i zoologisk have, hvor vi fik undervisning i adfærdsbiologi og det var rigtig spændende,” siger Valdemar og bliver suppleret af Mie:

“Vi var også på Københavns Universitet, hvor vi hørte et foredrag. Ellers gik vi rigtig meget rundt derovre, da det jo er den nemmeste måde at komme rundt på.”

HTX-eleverne gik meget rundt i København.

Turen gik blandt andet i teatret, hvor HTX-klassen så Skatteøerne og så var eleverne også på besøg i Planetariet.

“Det var en fed tur derovre. Både socialt, men også fagligt fik vi noget ud af det. Især det med adfærdsbiologien fik vi noget ud af,” siger Valdemar.

Der var også tid til pjat.

“Jeg synes, at det var rigtig hyggeligt at være derovre. Der var nogle smukke film i Planetariet, og så synes jeg, at jeg fik meget ud af besøget i zoologisk have,” supplerer Mie.

Som 1. årselever venter der ikke nogen terminsprøver inden den står på juleferie, men den står på et andet projekt inden jul.

“Vi skal lave SO (studieområde, red.), hvor man er i en gruppe og skal lave en fremlæggelse. Vi har tre dage til at lave det, og skal så fremlægge torsdag, og efter det er der ferie, så det glæder vi os til,” siger Valdemar med et smil.

På studieturen blev der kigget på kunst.

Valdemar nævner selv, at han glæder sig til ferien, men hvor meget glæder de to elever sig egentlig efter et første halve år med mange indtryk på HTX? Det spurgte vi Valdemar og Mie om.

“Vi har to ugers ferie, og det er virkelig tiltrængt. Jeg føler, at jeg har brug for en pause på en anden måde end man havde i Folkeskolen. Der har været rigtig mange nye indtryk, og derfor bliver det godt at få koblet af,” siger Mie.

Eleverne havde god tid til at komme rundt forskellige steder i København.

“Jeg har tidligere sagt, at i den første tid her på Gymnasiet har jeg lært lige så meget som i hele min tid i Folkeskolen. Det har derfor været hårdt fagligt at starte her, og der har været rigtig intenst, men det er kun godt. Ellers er der jo ikke nogen grund til at gå her,” siger Valdemar og bliver suppleret af Mie:

“Man skal virkelig følge med for at forstå tingene. I kemi fik vi til at starte med at vide, at enten ville man komme til at hade faget ellers ville man elske det. Det var sagt på den måde, at man virkelig skal følge med for at kunne følge med i timerne, da det ellers ville blive meget op ad bakke.”

Det kører derudad.

Hvordan føler I, at det går med de forskellige fag?

“Der er selvfølgelig nogle ting, der er svære, men det går generelt set fint. Jeg føler, at jeg er godt med i det hele,” siger Mie.

“Det ville være lidt trist, hvis det ikke var svært. Jeg skal mest arbejde med matematik, og inden frygtede jeg lidt fysik ville blive kedeligt pga. matematikdelen, men jeg synes faktisk, at det er sjovt at have,” siger Valdemar.

Tur til Spanien og fødselsdag

Slutteligt, inden vi lader de Mie og Valdemar slippe for denne gang, hører vi om hvad julen står på for dem.

“Jeg skal bare spise en masse slik, hygge og så er det snart min fødselsdag, som jeg glæder mig rigtig meget til. Der er noget specielt over det for mig, når jeg åbner gaver, så det er et højdepunkt og ellers glæder jeg mig også helt vildt til nytårsaften,” siger Mie.

Flere af eleverne fra klassen.

For Valdemar bliver det en speciel jul, da turen går til Spanien.

“Det er jo ikke først gang, at jeg er i udlandet, men det er altid dejligt at slappe af. Jeg tror, at det bliver ligesom i Danmark, men det er bare varmere,” siger han.

Mie og Valdemar skal begge videre til matematikundervisningen, og vi siger derfor tak for denne gang og ønsker hinanden en god jul.

Www.eventc.dk

Skriv et svar